Constanţa: Un pompier a fost prins sub dărâmături la Hârşova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierul rănit este în afară de pericol
Pompierul rănit este în afară de pericol

Un bărbat din Hârşova a fost prins, în această seară, sub dărâmăturile unei galerii dintr-o casă abandonată. Şi unul dintre pompierii sosiţi să-l salveze pe bărbat a fost rănit.

Cărămizile din care sunt construite casele vechi din Hârşova constituie o sursă ieftină de materie primă pentru construcţie pentru persoanele nevoiaşe. Aceleaşi case sunt însă şi capcane periculoase. În această seară, un bărbat din localitate, care venise să scoată cărămidă din peretele galeriei din subsolul unei case abandonate, ce ducea spre pivniţă, a luat cărămida care nu trebuia, întreg zidul prăbuşindu-se peste el.

„La ora 15:37, pe numărul unic de apel 112 s-a primit o solicitare pentru salvarea unui bărbat, victimă a surpării unui mal de pământ pe strada Vadului din Hârşova, în imediata apropiere a Dunării. Împreună cu echipajele Serviciului de Ambulanţă şi cele ale Poliţiei, în misiunea de salvare au participat şi 10 subofiţeri de la Staţia de Pompieri Hârşova cu trei autospeciale“, a declarat Paula Anghel, purtătorul de cuvânt Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

În timpul acţiunii de căutare şi salvare a persoanei prinsă sub malul de pământ, s-a produs o nouă surpare a terenului, iar pământul a căzut pe unul dintre pompierii aflaţi în misiune, acoperindu-l până la mijloc. Sg.maj. Vasile Purice a fost scos de sub dărâmături de ceilalţi colegi, i s-a acordat primul ajutor medical, ulterior fiind transportat la Spitalul Hârşova. Medicii spun că pompierul a suferit un traumatism cranio cerebral acut deschis, plagă ce a necesitat două copci.

„Misiunea de căutare a bărbatului prins de surparea iniţială a malului de pământ se desfăşoară şi la această oră. În sprijinul echipajelor de intervenţie au venit reprezentanţii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, care au mobilizat un excavator cu braţ lung“, a mai spus Paula Anghel.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite