Constanţa: UPDATE Un drogat a ameninţat un taximetrist cu pistolul şi i-a furat maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clipe de groază pentru un taximetrist din Năvodari: bărbatul a fost atacat de un tânăr aflat, se pare, sub influenţa drogurilor. Individul i-a pus pistolul la tâmplă şi l-a ameninţat că îl omoară dacă nu îi dă maşina.

Update ora 19.27 Înainte de a pleca de acasă, tânărul a scris un bilet de adio în care spunea că îşi va lua viaţă din cauza dependenţei de etnobotanice. Nevoia fizică de a consuma plantele pare să fie devenit de nesuportat pentru studentul la Horticultură.

Update 19.00
Taximetristul spune că tânărul i-a pus la gât un cuţit pe care l-a scos dintr-o şacoşă. „M-a ameninţat cu un cuţit şi abia după ce am reuşit să fug, m-am uitat în urmă şi am văzut că tâlharul avea un pistol îndreptat asupra mea“, a declarat Constantin Mocanu (51 de ani). De peste şapte ani, bărbatul este taximetrist independent în Năvodari. „Mă gândesc serios să mă las de meserie. Sunt şocat după întâmplarea de astăzi“, povesteşte taximetristul.

La audierea studentului a fost prezentă şi avocata Raluca Roşu. „Clientul meu regretă cele întâmplate. În momentul producerii incidentului, se afla sub influenţa etnobotanicelor, nu avea discernământ“, a declarat avocata.

În timpul audierilor, tânărul a recunoscut că este dependent de plante etnobotanice.  Surse din rândul anchetatorilor spun că, nu de puţine ori studentul şi-a lăsat telefonul mobil gaj la „magazinele de vise“.


Update ora 16.30
Poliţiştii nu îşi pot explica gestul lui Chiripirea: tânărul este student anul II la Facultatea de Horticultură a Universităţii „Ovidius“ şi provine dintr-o familie bună. El le-a declarat poliţiştilor că a furat maşina, deşi nu avea permis, pentru că voia să-şi găsească sfârşitul pe şosea. Studentul le-a spus poliţiştilor că voia să îşi curme zilele din cauză că este dependent de substanţe etnobotanice. El a fost reţinut şi pus sub învinuire pentru tâlhărie şi conducere fără permis. De asemenea va fi anchetat şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiei din cauză că s-a stabilit că arma pe care a folosit-i pentru a-l intimida pe taximetrist era una cu aer comprimat, pentru care nu avea autorizaţie. 

Update ora 14.15 Tânărul se numeşte Alexandru Chiripirea, are 20 de ani şi a fost prins după ce poliţiştii au organizat mai multe filtre. Tâlharul este cunoscut pentru dependenţa sa de produse etnobotanice.

Incidentul s-a produs în jurul orei 13.30, pe o stradă din Năvodari. Taximetristul s-a trezit cu individul în maşină. Acesta avea un pistol pe care i l-a pus la tâmplă şi l-a ameninţat că-l va ucide dacă nu renunţă la maşină.

Speriat, bărbatul a renunţat la autoturism, iar un coleg a sunat imediat la 112. Individul aflat la volanul maşinii a demarat în trombă, nu înainte de a le spune martorilor scenei că a luat taximetrul ca să se sinucidă.


image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite