Constanţa: O familie cu un bebeluş de nouă luni a înnoptat în sediul poliţiei din Murfatlar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii cu doi copii n-au reuşit să ajungă acasă din cauza viscolului, fiind găzduiţi într-un birou al oamenilor legii. Familia din Siminoc se întorcea de la o înmormântare din Roman, judeţul Neamţ şi a rămas blocată la trei kilometri de casă.

Familia Rusu a parcurs marţi 500 de kilometri, dar viscolul a făcut să se blocheze la ieşirea din Murfatlar. „Am fost la o înmormântare. Am trecut de Pechea, de Bărăgan, de autostradă, unde a fost jale, dar n-am reuşit să trec de Murfatlar“, spune Vasile Radu, capul familiei. „Am trecut de pădure, după care mi-au apărut mormanele de zăpadă. Poliţia din Murfatlar m-a avertizat că dacă trec, o fac pe răspunderea mea.

Ne-am întors şi am stat în sediul Poliţiei, ajutaţi de comisar“, adaugă bărbatul.

Vasile Rusu conducea o Dacie papuc, care nu era echipată de iarnă. În maşină se afla soţia sa Iulia şi cei doi copii Victor Alexandru (9 luni) şi George Sebastian (4 ani). Bărbatul susţine că atunci când a plecat din Constanţa, vremea era frumoasă şi prognozele nu anunţau zăpezi abundente.

Familia a dormit pe o saltea de un metru lăţime

Cel mai necăjit a fost Sebi, băieţelul de patru ani, pentru că a lipsit trei zile de la grădiniţă. Deşi era înfometat şi a împărţit un pat cu lăţimea de un metru cu frăţiorul mai mic, mama şi tatăl, cel mai tare îl doare că nu s-a putut juca. „Vreau la grădi“, a spus ieri rugător Sebastian către tatăl lui. Cel mic nu s-a oprit din plâns şi a stat tot timpul în braţele mamei, Iulia Rusu. „Poliţia ne-a găzduit în sediul lor, unde ne-au pus la dispoziţie un pat“, spune femeia. Comisarul Ovidiu Valentin Grosu, şeful Poliţiei din Murfatlar, a intervenit cu un ARO, marţi seara, în jurul orei 21.00. „Nu aveam unde să-i cazăm şi i-am adus în sediul Poliţiei, le-am adus un ceai şi mâncare la copilaşi“, a spus comisarul Ovidiu Valentin Grosu, şeful Poliţiei din Murfatlar.

Ultima înzăpezire, acum patru ani

Între Murfatlar şi Medgidia, drumul a fost blocat de la ora 21.00 până a doua zi la 9.30. Ultima zăpadă care a închis drumul către Murfatlar a căzut în urmă cu patru ani. Şeful Poliţiei îşi aminteşte că atunci a nins atât de tare, încât a rămas înzăpezit chiar şi cu tancul pe care-l împrumutase de la Armată. „Tancul era bun, chiar dacă era vechi, dar l-au dus la casat şi acum putem interveni doar cu un ARO. Îmi amintesc că atunci am scos peste 30 de maşini din nămeţi“, îşi aminteşte omul legii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite