Constanţa: Un băieţel de 13 ani şi-a pus ştreangul de gât

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băieţel din satul Canlia, comuna Ostrov, a fost la un pas de moarte, azi dimineaţă, după ce a încercat să se spânzure. Ionuţ Leca a recurs la acest gest din cauza tatălui său care îl certase cu câteva ore mai devreme.

Poliţiştii care au anchetat cazul au spus că băieţelul a încercat să se sinucidă de supărare. Ionuţ Leca  (13 ani) provine dintr-o familie săracă, care trăieşte de pe o zi pe alta.  Băiatul a fost găsit spânzurat în grajdul gospodăriei, lângă o cuşcă de iepuri.  Cea care l-a descoperit şi l-a salvat, tăindu-i ştreangul a fost mama sa, Mihaela Leca. Femeia a anunţat imediat Ambulanţa.

Din fericire, Ionuţ respira încă, aşa că medicii au reuşit să îl resusciteze şi apoi l-au transportat la Spitalul Clinic  Judeţean de Urgenţă Constanţa. Medicii au precizat că la acest moment starea sa este critică, băieţelul fiind ventilat mecanic.

Copilul se află în comă

„Pacientul trebuie evaluat ca să vedem dacă există sechele neurologice sau nu.  În momentul de faţă, copilul este în comă şi va fi reevaluat în cursul zilei şi de un neurolog. Şansele de supravieţuire sunt însă destul de mici“, a declarat medicul de gardă, dr. Decebal Peicu.

Cazul său va fi sesizat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Minorului care va efectua o anchetă pentru a stabili dacă băieţelul este maltratat.

Anchetatorii au spus că Ionuţ Leca fusese certat şi bătut de tatăl său pentru că uitase cuşca deschisă şi doi dintre iepurii pe care familia îi creştea pentru mâcare, fuseseră ucişi de un câine.  

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât băieţelul se află la a doua tentativă de a-şi curma zilele. „Prima dată a încercat să se sinucidă în toamna anului 2009, dar nu a reuşit“, a mai spus mama copilului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite