Constanţa: Ultimul moft la botezuri - monedă bătută cu numele copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monedele de botez au preţuri piperate
Monedele de botez au preţuri piperate

Oferirea unui bănuț de metal este un obicei vechi, adus în actualitate de cei cu situație financiară înfloritoare.

Mărturiile cu bombonele şi poza copilului sunt deja depăşite. O firmă constănţeană specializată şi acreditată în confecţionat monede unicat propune o amintire „grea“.
În vitrina unei societăţi constănţene de numismatică, printre zeci de medalii, monede dedicate unor evenimente istorice cu totul speciale, printre mici suveniruri unicat datorită vechimii lor, e greu de imaginat că poţi găsi şi o monedă de botez datata 2010. Şi nu una oarecare, având în vedere că este vorba despre o societate care are contract cu Monetăria Statului, iar obiectele realizate aici au valoare pentru colecţionari.
Bogdan Mihai, directorul „Ovidiu Numis“, de altfel şi un important colecţionar constănţean, ne-a declarat că aceste monede - medalii sunt făcute la comandă, la solicitarea unor familii din oraş.
Numele familiei, la loc de cinste
„Sunt făcute din tombac, un aliaj din nichel şi zinc, prezentat într-o capsulă de metacrilat transparent. Pe o parte, moneda are inscripţionată o imagine care sugerează botezul copilului , iar pe verso numele familiei şi data evenimentului“, a declarat Bogdan Mihai.
O familie de aromâni a comandat o monedă sub formă de medalion, care poate fi păstrată la lanţ. Astfel, la botezurile cu pretenţii, în locul mărturiilor din carton poţi găsi monede unicat în cutii speciale, chiar şi ele inscripţionate, prezentate în catifea.
Preţul este piperat, la nivelul pretenţiilor. O singură monedă de argint, cu diametrul de 32 mm şi cântărând 18 grame, neinscripţionată cu numele fericitei familii, ajunge la colecţionari, pe piaţa liberă, la preţul de 100 de lei.
Aliajul realizat la societatea constănţeană, plus ambalajul care dă valoare de colecţie, ridică preţul. Am aflat că preţul se negociază, în funcţie de numărul monedelor comandate.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite