Constanţa: Ultimele oferte de Revelion - pe apele Deltei, în munții Bulgariei sau sub soarele Tunisiei FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Indiferent de locul ales pentru petrecerea ultimei nopţi din an, distracţia este garantată
Indiferent de locul ales pentru petrecerea ultimei nopţi din an, distracţia este garantată

Pe ultima sută de metri, puteţi alege un sejur în Delta Dunării, distracția de pe pârtiile de schi din Bulgaria, locațiile exotice din Maroc și Tunisia, dar și cabanele din Sibiu sau Maramureș. Prețurile sunt cuprinse între 110 și 2.000 de euro.

Cel mai ieftin Revelion la bulgari costă 110 euro, iar cel mai scump 305 euro. Vecinii au pregătit pentru noaptea dintre ani bucate tradiţionale bulgăreşti şi româneşti, stropite cu băuturi alese, pe ritmuri de muzică populară, orientală şi grecească.

În staţiunea Nisipurile de Aur, Grand hotel & Casino International (5 stele) organizează Revelion cu 110 euro. Pachetul include două nopţi de cazare în cameră dublă, mic dejun, cină, program de animaţie în ajunul Revelionului, cină festivă în noaptea dintre ani, acces gratuit la piscină şi la sala de fitness.

Rezervări în staţiunea Bansko


Hotelurile din apropierea pârtiilor bulgăreşti au fost deja rezervate de la jumătatea acestei luni. „Cel mai bine s-au vândut pachetele în staţiunea montană Bansko, dar şi în partea de litoral, în staţiunea Nisipurile de Aur“, a precizat Cristian Bărhălescu, directorul agenţiei Icar Tours din Constanţa.

La Bansko, petrecerea de Revelion la hotel Vihren Palace Ski & Spa Resort costă 97 de euro. Pentru fiecare noapte de cazare mai scoateţi din buzunar alţi 78 de euro în regim single. Tot în perioada Revelionului, hotel Banderista (4 stele), situat la 15 minute de telegondola ce duce la pârtia de schi, organizează Revelion cu 66 de euro. Cu 59 de euro în plus vă puteţi caza într-unul dintre apartamentele unităţii de cazare şi avea acces gratuit la piscină, saună, la spaţiul de depozitare a echipamentelor de schi şi transport până la staţia de gondolă.

În staţiunea Pamporovo, la hotelul de trei stele Perelik, cina de Revelion este de 33 de euro, iar cazarea în cameră dublă costă 26 de euro de persoană. În acest preţ este inclus doar mic-dejunul. Cei care vor demipensiune sau pensiune completă trebuie să plătească între 50 şi 61 de euro.

Meniuri bulgăreşti


De pe masa festivă de Revelion de la bulgari nu vor lipsi preparatele culinare bulgăreşti, româneşti, asiatice, turceşti sau greceşti. Fructele de mare, torturile cele mai sofisticare şi focurile de artificii vor răsfăţa turiştii veniţi pe pârtiile de schi sau pe litoralul din Bulgaria.

Unde sunt pârtii în Bulgaria

Ţara vecină are trei staţiuni montane renumite internaţional pentru pârtiile bine întreţinute, ce oferă condiţii foarte bune pentru schiat - Bansko, Borovets şi Pamporovo.
Pârtia din staţiunea bulgărească Bansko

Pârtia din staţiunea bulgărească Bansko

•    Bansko se află la aproximativ 170 de kilometri de Sofia, în munţii Pirinei, şi la 700 de kilometri de Constanţa. Staţiunea montană este situată la 925 de metri altitudine şi are pârtii de 1.100 - 1.600 de metri şi 1.700 - 2.500 de metri lungime.

•    Pamporova, situată la 1.650 de metri altitudine, în sudul Bulgariei la poalele munţilor Rodopi şi la aproximativ 550 de kilometri de Constanţa, are 5 kilometri de pârtie pentru începători, 13 kilometri pentru avansaţi şi 6 pentru expetimentaţi.

•    Borovets este cea mai veche staţiune de schi din Bulgaria, situată pe coastele nordice ale munţilor Mousala, la 72 de kilometri se Sofia. Staţiunea montană este situată la 1.390 de metri altitudine şi are cele mai înalte pârtii, la 2.600 de metri. Pârtia are 45 de kilometri lungime şi este grupată pe trei regiuni.

Revelion cu borş de peşte în Deltă


Pensiunile Selina din zona Sulina sau Morena din Murighiol sunt două dintre locațiile unde vă puteți caza dacă alegeți să petreceți noaptea de Revelion în Deltă. De asemenea, pensiunea Eden din Crișan mai are locuri disponibile. Vacanţe găsiţi şi la pensiunile din reţeaua Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) din zonele Murighiol, Crişan şi Sulina.
Delta Dunării vă oferă un peisaj de iarnă memorabil
„Oferta de ultimă oră constă într-un sejur de patru zile şi trei nopţi, cu demipensiune la care se adaugă masa festivă de Revelion. Toate acestea la preţul de 250 de euro de persoană“, spune Silviu Gheorghe, preşedintele ANTREC Tulcea. Gradul de ocupare pentru perioada Revelionului în regiunile din Deltă a ajuns la 40%.

Din meniurile pregătite nu lipsesc tradiționalul borș de pește, icrele de ştiucă, somnul la grătar sau saramura de crap. „Pentru ca măncarea să pice mai bine, se face vin fiert, ţuică fiartă, sunt spectacole cu muzică tradiţională lipovenească sau plimbări la pescuit în prima zi a noului an“, mai spune Silviu Gheorghe.

Mioritic sau exotic?


Hotelierii din Sovata şi Sighişoara au oferte ce includ meniuri exotice, bal mascat sau programe de SPA, majoritatea locurilor fiind deja rezervate. Pachetele de Revelion pentru trei nopţi cu demipensiune sunt la preţul de 1.220 de lei de persoană, iar cele de şase nopţi cu pensiune completă, costă 2.000 de lei. Tarifele la pensiunile din Mărginimea Sibiului pornesc de la 600 de lei de persoană pentru un sejur de patru nopţi la pensiunile de două margarete şi ajung la 2.100 de lei de persoană la pensiunile de patru margarete.

Agenţiile de turism din Slobozia vin cu o listă de opţiuni destul de lungă. Patru nopţi de cazare la cabanele şi pensiunile turistice din zona Maramureşului costă între 600 şi 800 de lei de persoană. Oferta cuprinde micul dejun, cina, masa festivă de Revelion, dar şi plimbări prin împrejurimile staţiunilor montane.

De Revelion vă puteţi plimba pe plajele fierbinţi ale Tunisiei
Pentru cei care vor să abiă parte de un Revelion exotic, agenţiile de tursim mai au încă oferte disponibile în țări precum Spania, Maroc, Egipt, Tunisia şi Republica Dominicană. Pachetele conţin şapte nopţi de cazare în hoteluri de patru stele, în regim all inclusive. E drept că preţurile nu sunt pentru toate buzunarele, acestea pornind de la 1.800 şi depăşind chiar şi 2.000 de euro de persoană.

Grecia pentru pensionari

Mai mult decât atât, printr-un program special dedicat pensionarilor a căror vârstă este de peste 55 de ani, agenţiile de turism din Slobozia au pregătit pachete de călătorii în Grecia. Ofertele pornesc de la 150 de euro de persoană și includ patru nopţi de cazare în regim all inclusive la hotelurile de trei sau patru stele.

„Destinaţiile exotice nu au fost la mare căutare. Am venit cu noi oferte în speranţa că măcar acum, pe ultima sută de metri, oamenii vor dori să aibă parte de un Revelion reușit“, spune agentul de turism Carmen Achim. (Au mai contribuit Ionela Stănilă, Cristian Șuca, Teodora Nicolae)

Delta Dunării vă oferă un peisaj de iarnă memorabil
De Revelion vă puteţi plimba pe plajele fierbinţi ale Tunisiei
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite