Constanţa: UPDATE Proprietarii fabricii de ţigări ilegale au fost puşi în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Judecătoriei Constanţa au dispus joi noaptea punerea în libertate a lui Gheorghe Enache şi interdicţia de a părăsi localitatea pentru Valentin Pocora.

Ei sunt învinuiţi de producerea de produse accizabile în afara legii, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, evaziune fiscală.

Fabrica ilegală de tutun a fost descoperită de poliţiştii constănţeni într-o fermă din Mihail Kogălniceanu. Locul unde se pare că funcţiona un atelier de confecţionat ţigări este amplasat în imediata vecinătate a stânei fraţilor Caratană, reţinuţi la începutul săptămânii iar oamenii legii bănuiesc că cei doi nu erau străini de această afacere.

Marţi, poliţiştii au făcut o percheziţie la ferma de animale şi au găsit într-o construcţie din tablă 169 de cutii de carton cu resturi vegetale  tutun, hârtie pentru ţigarete, 107 legături a o mie de timbre inscripţionat  „Republica Moldova“. Tot la faţa locului au fost găsite utilaje speciale pentru prelucrarea tutunului şi transformarea acestuia în ţigarete, conectate la reţeaua electrică. Construcţia aparţinea lui Gheorghe Enache.

Activitatea de fabricare a ţigărilor în mod clandestin era desfăşurată de Gheorghe Enache şi Valentin Pocora, ajutaţi şi de alte persoane care urmează a fi indentificate. Gheorghe Enache s-a apărat spunând că nu ştia ce se întâmplă în ferma sa.
Martorii audiaţi au declarat că, de aproximativ doi ani, pe timp de zi şi de noapte, se auzeau diverse zgomote din hala metalică de unde se observa ieşind fum.

Două persoane reţinute

Ancheta a fost derulată în cel mai mare secret de ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Poliţiei Judeţene şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa sub coordonarea comenzii IPJ Constanţa.

Două persoane au fost deja reţinute în acest caz pe baza informaţiilor şi probelor adunate de anchetatori: Valentin Pocora, reprezentant al SC Sun Gate SRL şi Gheorghe Enache asociat şi administrator al SC Cargo Romena Tour SRL. Anchetatorii au arătat că ferma i-a aparţinut lui Enache însă acesta a susţinut că a vândut-o lui Pocora, fără a putea însă prezenta acte în acest sens. 

Enache este un influent om de afaceri din zonă. Bărbatul este proprietarul unui hotelului Emi din localitate, al unei staţii PECO şi este proprietarul mai multor autoturisme de lux. Cei doi urmează a fi prezentanţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă sub învinuirea de evaziune fiscală.

UPDATE Cei doi au fost duşi joi în jurul orei 17.00 la Judecătoria Constanţa cu propunerea de arestare preventivă. După aproape cinci ore de audieri, judecătorul a respins propunerea de arestare preventivă pentru cei doi. Magistratul a dispus cercetarea în stare de libertate pentru Gheorghe Pocora şi interdicţia de a părăsi localitatea pe perioada cercetărilor pentru Valentin Pocora. Decizia i-a nemulţumit pe procurori care au formulat recurs la Tribunalul Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite