Constanţa: UPDATE / Dobrogea a rămas fără curent electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţele Constanţa şi Tulcea au rămas în beznă din cauza unei defecţiuni apărute la liniile de înaltă tensiune aparţinând Transelectrica. Dobrogea nu a avut curent electric o oră şi jumătate.

Johanna Scântee, purtătorul de cuvânt al Enel Distribuţie Dobrogea, a precizat că energia electrică a fost întreruptă azi-noapte, între orele 2.00 şi 3.30. „Echipele noastre au intervenit pentru remedierea situaţiei. De obicei eram preluaţi de Centrala Nucleară de la Cernavodă, dar şi ei au avut probleme în ultima perioadă  şi astfel a durat mai mult până am remediat situaţia“, a declarat purtătorul de cuvânt Enel.

Spitalele fără probleme

Din fericire, la niciunul dintre spitalele din judeţul Constanţa nu au fost probleme cauzate de pana de curent de azi-noapte. Atât la Spitalul Municipal Mangalia, cât şi la Spitalul Municipal Medgidia sau Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

„Am avut un grup generator care porneşte automat în caz de avarie“, a declarat Teodor Augustin Munteanu, managerul spitalului din Mangalia.

„În şapte secunde a pornit grupul electrogen şi nu am înregistrat probleme“, a adăugat şi Stere Buşu, managerul unităţii spitaliceşti din Medgidia.

Localităţi fără apă

Din cauza penei de curent, SC RAJA SA nu a putut asigura furnizarea apei potabile în judeţ. După remedierea avariei, echipele RAJA au reuşit alimentarea în Constanţa, Medgidia şi Cernavodă.

La prânz, mai trebuiau alimentate cu apă localităţile Ovidiu, Limanu, Albeşti, Cotu Văii, Vârtop şi Plopeni, a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt RAJA.

În prezent, toată Dobrogea este alimentată de la Centrala Nucleară de la Cernavodă.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite