Constanţa: UPDATE/ O fată s-a omorât de ziua iubitului ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Cristina Harpad (17 ani) din Năvodari s-a aruncat în Canal de pe pod, în timp ce prietenul său, Andrei, sărbătorea. Diana, elevă în clasa a XI-a la Grupul Şcolar Lazăr Edeleanu din Năvodari, se afla luni seara la o sală de biliard împreună cu iubitul ei Andrei (19 ani) şi cu alţi prieteni.

Cu un sfert de oră înainte de expirarea timpului de joc, Diana a părăsit sala fără să spună nimănui. I-a trimis iubitului ei un SMS prin care l-a anunţat că este mai bine să încheie relaţia. Andrei a suspectat că ea va comite un gest extrem, pentru că fata mai avusese două tentative să se omoare, aruncându-se de pe pod sau de pe bloc.

Adolescenta a fost descoperită ieri, în apele Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari. „Aveau masa închiriată pe o oră şi ea a plecat cu un sfert de oră înainte. L-a sunat cu număr privat, i-a trimis şi un mesaj în care îi spunea că nu mai vrea să fie împreună, că poate îi va fi mai bine pe partea cealaltă. Ea ştie ce a avut în cap. Ăsta este teribilism la vârsta lor. Andrei nu a dormit deloc toată noaptea. Se gândeşte numai la acest lucru“, a declarat mama lui Andrei, Ionela Trache.

„Andrei este şocat“

La căutările Dianei au participat părinţii lui Andrei şi mai mulţi prieteni de-ai fetei. Tatăl fetei este navigator şi încă nu a aflat nenorocirea. Diana a fost recunoscută la scoaterea din apă de către tatăl lui Andrei.

„E o durere foarte mare. Mă gândesc să mă duc să plătesc un psiholog să iasă din starea asta. Pentru că nu îşi poate reveni. Este şocat. M-am întâlnit cu ea la ora 4 şi am vorbit, era bine, nu avea nimic. Acum încerc să vorbesc cât mai mult cu el. Să nu cumva să facă vreo prostie. Acum, an de an, îşi va aduce aminte că nenorocirea s-a întâmplat de ziua lui. Încercăm să facem tot ce putem să-l ajutăm“, a declarat tatăl lui Andrei, Ilie Trache. 

Nu era la prima încercare

Diana a mai avut tentative de acest gen, însă nu se ştiu motivele foarte clar. Relaţia ei cu părinţii nu era foarte bună, mama ei fiind exigentă cu ea. Diana mai are o soră mai mică, care - spun vecinii - este preferata mamei.

„Doamne, am să mor odată“

„Ea făcea toată armonia în grupul nostru. Râdea mereu, nu părea a fi supărată. Nu zicea ea ce are pe suflet, pentru că era mai introvertită, dar nu înţelege nimeni de ce a făcut acest gest. Avea ea o vorbă mereu:  «Doamne, am să mor odată», o zicea destul de des. Mama ei a zis că nu vrea să o vadă moartă, că vrea să o ardă şi să-i aducă doar cenuşa“, povestesc prietenele fetei.

 „Teribilism... “

Mama fetei încă nu realizează ce s-a întâmplat. Nici nu a luat în serios ceea ce auzea. Chiar dacă Andrei s-a dus şi i-a arătat mesajele pe care le primise de la Diana şi au căutat-o seara, ea a crezut că este o glumă.
„Teribilism, atâta tot. Nici nu mi-a venit să cred, am crezut că vrea să-l impresioneze. Azi am plecat normal la serviciu, la Carrefour, crezând că va veni în urma mea... Nu-mi vine să cred. Ieri am stat de vorbă cu ea, mai stăteam amândouă, şi povesteam, şi îmi zicea tot“, a declarat şocată mama Dianei, Georgeta Harpad.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite