Constanţa: Turiştii au înlocuit zăpada cu nisipul şi marea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii au preferat să petreacă sărbătorile pe litoral
Turiştii au preferat să petreacă sărbătorile pe litoral

Hotelurile de pe litoral deschise de Revelion s-au golit ieri de turişti. Oamenii veniţi să savureze decorul romantic al mării au plecat spre case cu bateriile încărcate.

Ieri, la ora 10.00, turiştii care au ales să-şi petreacă Revelionul la malul mării aveau bagajele făcute şi erau pregătiţi de drum. Au plecat de dimineaţă pentru a evita posibilele ambuteiaje din trafic.

Pentru prima dată de Revelion la mare

Bebe Drăgan a venit tocmai din Bucureşti pentru a petrece Revelionul la mare. A fost însoţit de soţie şi băieţelul lor, Eduard, dar şi de alţi opt prieteni din Bucureşti. Au ales pachetul de servicii de patru stele de la hotel Malibu din staţiunea Mamaia. „Ne-am cazat în Mamaia, dar am făcut Revelionul la un restaurant din Constanţa“, a declarat Bebe Drăgan. A fost sceptic atunci când toţi prietenii au ales ca destinaţie de Revelion litoralul, dar acum promite să revină şi în anii care urmează. „A fost altă atmosferă, mai liniştită, mai plăcută, mai caldă. În trei zile cât am stat mi-am încărcat bateriile pentru tot anul“, susţine bucureşteanul.

Micuţul Eduard a fost cel mai fericit, pentru că a păşit pentru prima dată pe nisip şi a văzut marea iarna. „Am adunat scoici şi am văzut multă apă“, îşi spune impresiile băiatul.

Marea, cea mai veche dragoste

După un sejur de trei zile în care s-au relaxat, au făcut sport pe malul mării, au participat la karaoke şi s-au costumat pentru bal mascat, Mihai şi Gabriela Pietrăreanu din Bucureşti au părăsit litoralul. Au înlocuit zăpada cu malul mării şi s-au felicitat pentru alegerea făcută. „Am petrecut cel mai frumos Revelion iarna, cu nisip şi mare, şi am luat cu noi scoici uriaşe, pe care vara nu le găseam“, a povestit Gabriela Pietrăreanu, în timp ce aranja bagajele în maşină.

„Sportul a fost 80% din atracţie şi, deşi am mai fost iarna la mare, acum a fost deosebit. Nu ştiu ce a făcut deosebit sejurul, dar ştiu că vom reveni, pentru că marea este cea mai veche dragoste“, a adăugat şi Mihai din Bucureşti. Va reveni de Paşte, dar şi de 1 Mai, apoi vara şi pentru un nou Revelion pe litoral.

Oferte piperate

Turiştii din Bucureşti spun că sejurul de patru stele pentru care au optat a fost destul de scump. Pentru o vacanţă de trei zile au plătit suma de 1.320 de lei, dar calitatea a fost ireproşabilă. „Personal, îmi doream muntele, dar fără aglomeraţie. Cum era imposibil, am ales marea“, mai spune Gabriela.
Cei mai mulţi turişti au fost din Bucureşti, însă la Complexul Hotelier Victoria s-au cazat şi familii din Ploieşti, Rădăuţi, Dâmboviţa, Iaşi şi Târgu Ocna, a precizat Roxana Vasile, recepţioner la hotel Victoria din staţiunea Mamaia.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite