Constanţa: Tulcenilor rău-platnici li s-a tăiat porţia de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până când autorităţile vor găsi o soluţie, din robinetele tulcenilor nu va mai curge apă
Până când autorităţile vor găsi o soluţie, din robinetele tulcenilor nu va mai curge apă

Seria debranşărilor cu scandal continuă la Tulcea, acolo unde furnizorul  de apă potabilă este la un pas de faliment. Locuitorii Asociaţiei 58, de pe strada Podgoriilor, sunt nevoiţi să cumpere apa din magazine, deoarece din robinete nu mai curge nimic de două zile.

Furnizorul de apă potabilă, SC Aquaserv SA, este în pragul falimentului din cauza neplăţilor abonaţilor, la care se mai adaugă şi conturile blocate de către Direcţia de Finanţe. 

Datorii de zeci de miliarde

„Asociaţia 58 are patru scări de bloc şi aici se înregistrează datoriile cele mai mari. Din această cauză, începând de luni a intrat toată asociaţia la debranşat. În acest moment, compania are anumite dificultăţi financiare pentru că avem de recuperat o sumă mare de bani de la toate asociaţiile de proprietari şi suma este de ordinul zecilor de milioane“, a declarat directorul Sorin Zaharcu.

La rândul lor, oamenii rămaşi fără apă susţin că măsura debranşării este una abuzivă şi imorală, fiind afectaţi oameni cu plata la zi, bătrâni bolnavi şi copii. Furnizorul de servicii susţine, prin vocea directorului Zaharcu, că legea nu permite încheierea unor contracte direct cu proprietarii, aşa că din păcate asociaţia trebuie să sufere pentru câţiva rău-platnici.

„Nu încheiem contracte individuale“

„Legea 241 din 2006 specifică tipurile şi categoriile de abonaţi, iar acolo se explică faptul că un astfel de contract de furnizare se încheie cu asociaţia de proprietari şi nu cu fiecare familie în parte. Legea nu-mi dă voie să fac contracte individuale pe scară de bloc. Nu avem voie să încheiem contracte individuale pe un branşament comun. De la punctul de delimitare, respectiv contorul de branşament, care este ultima componentă a reţelei publice, instalaţia, până la fiecare apartament în parte, este comună şi după aceea, în cazul fiecărui apartament este instalaţie separată. Costurile şi întreţinerea se fac până în acel loc“, a mai adăugat directorul Aquaserv.

El a mai spus că seria debranşărilor va continua şi la alte asociaţii până când se va ajunge cu plăţile măcar la factura din luna anterioară.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite