Constanţa: Trenurile către litoral, veşnic întârziate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătorii ajung cu greu la destinaţie din cauza lucrărilor de pe calea ferată şi riscă să piardă legăturile de transport. Pe tronsonul de cale ferată, lucrările vor continua până în 2010. Reprezentanţii CFR spun că o călătorie cu trenul pe relaţia Bucureşti - Constanţa (225 km) va dura aproximativ două ore.

La Constanţa, fiecare tren întârzie cel puţin un sfert de oră. „Eu am venit de la Alexandria. Trebuia să ajung la 11.09, dar am ajuns la 11.30. Întârzierile astea sunt de mult timp şi nu ştiu dacă se va rezolva ceva vreodată“, a povestit Aurel Burcea, un bărbat în vârstă de 71 de ani. 

Condiţii jalnice

Un tânăr student povesteşte că merge cu trenul pe ruta Cernavodă - Constanţa de trei ori pe săptămână. Întotdeauna trenul întârzie. „Merg de cele mai multe ori cu personalul de Călăraşi. În loc să ajungă la opt în gară, ajunge la nouă. Condiţiile sunt jalnice: ori că stai într-o toaletă mizerabilă, ori că stai în tren e totuna“, este de părere Cristian Alexandru. Băiatul îşi aminteşte foarte bine că acum un an a fost nevoit să înnopteze în Bucureşti din cauză că trenul cu care venea de la Sinaia a întârziat.

„Am renunţat să mai circulăm cu trenul“

Accelaratul care vine de la Oradea ar trebui să sosească la ora 13.19 în Gara Constanţa. Aşa scrie pe bilet. În realitate, trenul ajunge cu 20 - 30 de minute întârziere. „Noi o aşteptăm pe mama, care vine de la Oradea. A fost la tratament, la băi. Întotdeauna trenurile întârzie. Noi am renunţat să mai circulăm cu trenul de câţiva ani, preferăm să mergem cu autoturismul“, a precizat  Veronica Bursuc, din Constanţa.

Călătorii, şi aşa obosiţi de pe drumul care durează mai bine de 15 ore, ajung la capătul răbdării. „Am urcat de aseară, de la opt şi jumătate în tren. Condiţiile sunt şi aşa proaste şi, în afară de asta, mai sunt şi întârzieri“, spune Lucica Ionaşcu, o femeie de 59 de ani din Constanţa.

Reprezentanţii CFR Călători spun că întârzierile sunt cauzate de lucrările de reparaţii de pe tronsonul Bucureşti - Constanţa. „Pe porţiunea Feteşti - Constanţa lucrările se apropie de final, dar nu putem spune că până la finele anului se va întâmpla acest lucru. Din câte ştiu, de la Lehliu şi până la Feteşti mai este destul de mult de lucru. Termenul de finalizare este 2010“, a declarat Dorin Maer, şeful Divizei Infrastructură din cadrul Regionalei CFR Constanţa. Pe coridorul Feteşti - Constanţa lucrările au început în 2006, iar pe porţiunea Lehliu - Feteşti - în 2007.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite