Constanţa: Trei paciente infectate cu porcină. Gravida în opt luni a fost operată de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi-noapte, tânăra de 28 de ani a fost supusă unei intervenţii de cezariană. Medicii au salvat bebeluşul, dar sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale mămicii. Ieri, o altă pacientă infectată a fost transferată, cu un elicopter, la Spitalul Matei Balş din Capitală.

Prima pacientă depistată pozitiv cu virusul AH1N1, bătrâna Paraschiva Carpov (61 de ani) a fost internată pe secţia de Terapie Intensivă, iar acum se află în stare critică, fiind ţinută în viaţă doar cu ajutorul aparatelor. Gravidă în opt luni, Angela Benghea (28 de ani) a fost de asemenea suspectată de infecţie cu virusul AH1N1.

Constanţa: Lăuza a murit din cauza gripei porcine. În spital a fost instituită carantina!

Noaptea trecută, tânăra mămică a fost supusă unei operaţii de cezariană pentru ca sănătatea copilului pe care îl purta în pântec să nu fie pusă în pericol. Cel de-al şaselea copil al său a cântărit la naştere 1800 de grame.

Constanţa: Fetiţa lăuzei ucisă de porcină este sănătoasă

Deşi bebeluşul se simte bine, medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de recuperare ale mamei.  Pentru că starea de sănătate a Mariei Herţa (26 de ani), ultima pacientă suspectată de infecţie cu AH1N1, începuse să se agraveze, ea a fost transportată luni dimineaţă cu un elicopter SMURD la Spitalul Matei Balş din Bucureşti.

Constanţa: Trei femei suspectate de infecţie cu virusul gripei porcine

„Tuturor celor trei paciente le-au recoltat probe de sânge pe care le-au trimis la analize către Spitalul Balş din Capitală“, a declarat Dan Căpăţână, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite