Constanţa: Trei femei suspectate de infecţie cu virusul gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stare de alertă la Spitalul Judeţean Constanţa după ce medicii au consultat trei paciente care prezentau simptomele infecţiei cu virusul AH1N1. Una dintre femei este gravidă în opt luni.

UPDATE ora 19.55:  În urmă cu câteva minute, medicii constănţeni au supus-o pe gravida de 26 de ani unei operaţii de cezariană pentru ca sănătatea bebeluşului pe care îl purta în pântec să nu fie pusă în pericol. Tânăra este mămică pentru a şasea oară.

Cazurile au ajuns la spital în cursul zilei de ieri. Este vorba despre o bătrână de 61, internată în prezent pe secţia de Terapie Intensivă, o tânără însărcinată în luna a opta de 26 de ani şi o altă pacientă de 28 de ani, care a fost transferată în această dimineaţă la Spitalul Matei Balş din Bucureşti cu ajutorul unui elicopter SMURD. Ea lucra ca biolog la clinica Euromaterna din Constanţa.

„Toate pacientele aveau insuficienţă respiratorie şi febră foarte mare. Imediat medicii le-au recoltat probe de sânge pe care le-au trimis la analize către Spitalul Balş din Capitală“, a declarat Dan Căpăţână, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite