Constanţa: Trei familii au rămas înzăpezite 20 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clipele de coşmar petrecute în nămeţi de cele 12 persoane au fost alinate de reprezentanţii Primăriei Lehliu Sat, care au oferit oamenilor o încăpere încălzită, ceai cald, pături şi hrană.

Pe bucureşteanul Florentin Constantin (39 de ani) viscolul l-a prins pe autostradă, pe drumul spre casă. Se întorcea de la Tulcea către Bucureşti, dar a rămas blocat în troiene şi a fost nevoit să înnopteze în sediul Primăriei Lehliu Sat.

„Înainte să plec de la Tulcea, unde am fost să-mi vizitez părinţii, m-am interesat de starea drumurilor şi, preventiv, mi-am echipat maşina corespunzător de iarnă. Nu am vrut să lipsesc de la muncă şi de aceea m-am avântat. Am circulat fără probleme până la ora 18.00, apoi a început să ningă din ce în ce mai tare şi un echipaj de Poliţie a dirijat toate maşinile de pe autostradă către Lehliu Sat, pe DN 3A“, povesteşte Florentin Constantin.

Coloană de peste 100 de maşini   

A crezut că va circula pe un drum curăţat de echipajele de deszăpezire, dar a dat de o coloană de peste 100 de maşini.

„Am mers puţin pe DN 3 A, un kilometru după localitatea Ştefăneşti. Apoi nu am mai înaintat deloc. Am înţeles că un TIR a blocat circulaţia. Am ieşit din maşină să văd starea drumului, dar am mai avut ghinionul să-mi blochez maşina şi am fost nevoit să-mi sparg un geam, să mă pot adăposti în maşină de viscol“, rememorează călătorul.

Copil printre sinistraţi

A avut norocul să primească ajutor din partea lui Liviu Manea, viceprimarul localităţii Lehliu Sat. „Am cazat 12 persoane, printre care şi un copil, un băieţel de 12 ani, într-o încăpere din primărie. Am încălzit camera, le-am adus ceaiuri calde, hrană şi dulciuri“, a spus viceprimarul Liviu Manea. 

Florentin Constantin spune că mai mult decât ajutorul primit este bucuros că a câştigat prieteni printre oamenii care i-au întins o mână de ajutor. „De la ora 22.00, de când am ajuns la primărie, am fost bucuros să văd deschidere şi bunătate din partea lor. Ne-au dat o cameră cu o sobă încălzită, plicuri de ceai şi de supă“, mai spune bărbatul.

„Bine că nu aveam familia cu mine, deşi cred că oamenii de la primărie s-ar fi asigurat ca nici lor să nu le lipsească ceva“, conchide bucureşteanul.
Luni, în jurul orei 13.30, toate cele trei familii au reuşit să parcurgă şi ultimii 60 de kilometri până la Bucureşti. „I-am sunat pe toţi şi ne-am asigurat că au ajuns cu bine“, a mai spus Liviu Manea.

Femeie beată, găsită moartă-n zăpadă

O femeie în vârstă de 60 de ani din comuna Grindu (Ialomiţa) a fost găsită moartă în zăpadă în această dimineaţă în apropierea locuinţei fiicei sale. Bătrâna locuia la fiica sa, iar luni seara a plecat să facă piaţa. După o oră a fost găsită căzută în zăpadă. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, poliţiştii din Urziceni nu au putut ajunge în comună pentru cercetări, iar cadavrul nu a putut fi transportat la morgă pentru necropsie.

Echipajele de intervenţie au deblocat un autoturism înzăpezit pe DJ 212 Ţăndărei - Movila. În autoturism se aflau cinci persoane, printre care şi un copil în vârstă de 3 ani şi 4 luni. Cu ajutorul utilajelor, o gravidă în ultimele luni de sarcină a fost transportată de la locuinţa sa din satul Horia, comuna Axintele, către Spitalul din Urziceni.

DN2A Constanţa - Urziceni fusese închis circulaţiei pe segmentul Slobozia - Urziceni. Convoaiele de autovehicule tranzitau zona numai cu sprijinul utilajelor de deszăpezire, însoţite de echipaje ale Poliţiei Rutiere.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite