Constanţa: Traseu turistic în Măcin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii se pot ghida şi informa folosind noile panouri special amenajate
Turiştii se pot ghida şi informa folosind noile panouri special amenajate

„Poveştile Măcinului“ este primul traseu turistic inaugurat săptămâna aceasta în cei mai vechi munţi din România. Turiştii pot afla poveştile Munţilor Măcin de pe cele opt panouri explicative amenajate sub formă de carte, situate pe toată lungimea traseului turistic.

„Traseul durează trei-patru ore, pleacă din localitatea tulceană Greci şi este gândit cu aceste puncte de oprire tocmai pentru a afla povestea Măcinilor“, a declarat Georgiana Brănescu, coordonatorul proiectului din cadrul Asociaţiei de Ecoturism din România.

O călătorie interactivă

La inaugurarea traseului tematic „Poveştile Măcinului“  din Parcul Naţional Munţii Măcinului au participat şi 20 de copii din Grecia. Elevii au putut citi poveşti despre zonă, Dobrogea, munţi, floră, faună, climă, dendrologie sau geologie.

Organizatorii cred că panoul cu broasca ţestoasă va încânta cel mai tare ochii celor mai mici vizitatori ai parcului. Traseul are un grad de dificultate mediu şi poate fi parcurs şi de vizitatori neexperimentaţi. „Deschidem o perspectivă diferită asupra traseelor tematice şi asupra Parcului Naţional Munţii Măcinului, prin informaţie captivantă şi motivantă pentru vizitatori, dar şi posibilităţi concrete de realizare a lecţiilor în aer liber, de călătorii interactive şi educative“, a mai spus coordonatorul proiectului.

Lucrările la traseul turistic „Poveştile Măcinului“, realizat de Asociaţia de Ecoturism din România în cadrul proiectului „Trasee tematice - de la teorie la practică în Parcul Naţional Munţii Măcinului“, au început în primăvară, fiind finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite