Constanţa: Traian Bucovală - Handbalistul cu statuie de erou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 14 ani a ţinut pentru prima dată o minge în mână. Acum, a devenit cel mai lăudat profesor-antrenor.


A ales handbalul dintr-o pură întâmplare, în timpul liceului cu program sportiv pe care l-a urmat. „În liceu am fost în echipa de handbal, extremă stânga. Pe atunci jucam handbal în 11“, îşi aminteşte bărbatul.

Profesor-antrenor


Imediat după liceu a lucrat în învăţământ, ca profesor de educaţie fizică şi a antrenat echipele de handbal. Primele echipe pe care le-a format au fost „Portul“ la masculin şi „Spartac“ la feminin, ambele în Constanţa.

„Am întrevăzut cum este lucrul în echipă cu fetele, dar a fost totuşi o coincidenţă să lucrez cu ele. Satisfacţia a fost uriaşă după ce am obţinut primul loc la Campionatul Naţional de Junioare al României, în 1969“, rememorează profesorul.

O altă reuşită pe care nu uită niciodată să o amintească atunci când vorbeşte de handbal este momentul în care a reuşit să treacă în divizia A cu echipa Hidrotehnica, actuala Tomis Constanţa, în perioada 1976-1977.

Muncă de echipă

În handbal, Traian Bucovală a avut şi regrete, însă contorizează doar reuşitele echipei, niciodată numai pe ale lui.

„Nu ştiu câte medalii am strâns în viaţa mea de jucător, nu am vrut să le număr niciodată, pentru că nu au fost numai ale mele“, spune, cu modestie, bărbatul. Pentru munca depusă în handbal, lui Traian Bucovală postul de radio Europa FM i-a ridicat statuie. Este astfel unul dintre cei cinci români care sunt consideraţi eroi în muncă.

„Meritul este al handbalului constănţean, nu doar al meu. Handbalul este o muncă de echipă, de aceea consider că meritul este al fetelor, al jucătorilor, antrenorilor, al Constanţei“, spune antrenorul.

Citiţi mai multe în !

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite