Constanţa: Traficul de persoane, lecţie de viaţă pentru copiii din Cobadin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au aflat cum se pot proteja pentru a nu cădea victimele traficanţilor de persoane
Copiii au aflat cum se pot proteja pentru a nu cădea victimele traficanţilor de persoane

De Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane, 18 octombrie, organizaţia nonguvernamentală World Vision, biroul zonal Constanta, a lansat un proiect de prevenire a traficului de fiinţe umane, la Cobadin.

De proiectul derulat la Cobadin urmează să beneficieze 1.729 de elevi. „Noi avem 1.729 de elevi şi suntem şcoala cea mai mare din nordul judetului, cu 70 de clase şi toate formele de învăţământ: nivel preşcolar, şcolar, gimnazial, liceal, învăţământ alternativ prin «Step By Step» şi programul naţional «A doua şansă». Proiectul derulat de World Vision a venit în întâmpinarea noastră şi a propunerii pe care am făcut-o poliţiei din Cobadin“, a precizat Olguţa Papa, director la Grup Şcolar Cobadin.

Implementat la Cumpăna

Proiectul „Prevenirea Traficului de Fiinţe Umane“ a fost implementat cu succes timp de un an şi în comuna Cumpăna, unde 273 de copii şi-au îmbunătăţit nivelul de informaţii despre traficul de persoane şi au conştientizat vulnerabilitatea în faţa acestui fenomen. Succesul se doreşte a fi repetat şi la Cobadin.

„La Cumpăna, copiii au aflat cum se pot proteja de capcanele pe care le întind traficanţii şi au transmis mai departe informaţia în comunitate, colegilor de şcoală şi prietenilor“, a spus Isabela Ştefan-Iorga, specialist relaţii publice World Vision România, biroul zonal Constanţa.

Pe perioada implementării proiectului la Cumpăna, World Vision a instruit cadrele didactice, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi părinţi asupra fenomenului de trafic de persoane. „Copiii din Cumpăna au jucat în două scenete anti trafic, au participat la un schimb de experinţă cu alţi beneficiari ai proiectului din alte judeţe, au participat la o campanie de informare pe plajă şi în tabere şcolare de pe litoral“, a completat Isabela Ştefan-Iorga.

La inaugurarea proiectului din Cobadin, care a avut loc la Căminul Cultural, au fost prezenţi reprezentanţi ai poliţiei locale, ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, ai Asistenţei Sociale şi cadre didactice de la Grup Scolar Cobadin.

La finele anului 2011, proiectul va fi implementat şi în comuna Corbu.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite