Constanţa: Traficantul de droguri învăţa judo elevii de la Liceul Sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Florin Luca şi un elev al său, Mircea Radu, au fost prinşi de poliţiştii Antidrog având la ei 50 de grame de marijuana şi un pistol încărcat. Cei doi fac parte dintr-o reţea de traficanţi de droguri capturaţi de poliţişti la finele săptămânii trecute.

Despre Radu Florin Luca (20 de ani), cunoscuţii spun că trebuie să fie o confuzie la mijloc: Radu este student, provine dintr-o familie înstărită şi este un sportiv disciplinat.

Antrenorul de judo: „Bag mâna în foc pentru Radu“

Traficantul este student în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport la Universitatea Ovidius din Constanţa şi instructor de judo pentru elevii de la Liceul Sportiv.

Superiorul său, antrenorul de judo Feuzi Gelal, este stupefiat: „Îl antrenez pe Radu din clasa a V-a şi nu pot să cred că se spune aşa ceva despre el. Este o greşeală, el provine dintr-o familie foarte bună şi nu avea nevoie de bani ca să intre în afaceri dubioase. Am 36 de ani vechime în învăţământ, cunosc omul şi bag mâna în foc că este foarte cuminte!“. Deşi Radu nu a excelat ca sportiv, Feuzi Gelal l-a ales dintre toţi cursanţii pentru a-l ajuta la antrenamente. „Am fost cu el în turneu la Oradea, am stat mult timp cu el şi are o conduită ireproşabilă. L-am sunat imediat cum am aflat de acuzele care i se aduc şi am încredere în el că este o greşeală“, a precizat antrenorul Gelal.

Va fi exmatriculat de la facultate

Studentul Radu Florin Luca nu a mai dat pe la cursuri din 10 octombrie. „În cazul în care este vinovat, îl exmatriculăm, mai ales că de aici ieşi cadru didactic şi nu ne permitem să ne facem de râs“, a precizat Mirela Damian, prodecanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

Pe numele lui Radu Luca a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară în mod ilegal de droguri de risc şi trafic de droguri de risc. Traficantul este cercetat în stare de libertate, fiind la prima abatere, dar nu are voie să părăsească ţara pe timp de 30 de zile. „S-a făcut o confuzie în ceea ce priveşte numele. Nu sunt eu Radu Luca, cel care a fost prins cu droguri, eu sunt Luca Radu Florin“, a declarat tânărul, contactat de reporterii „Adevărul de Seară“ Constanţa. „Sunt indignat. Astfel de oameni n-au ce căuta într-o şcoală“, a declarat directorul Liceului Sportiv, Andrei Szemerjai.

Alt elev din Liceul Sportiv, racolat în reţea

Cosmin Dumitrescu este elev în clasa a XII-a la Liceul Sportiv din Constanţa. A făcut fotbal de performanţă până anul trecut, când s-a accidentat. Profesorii spun despre elev că nu s-a remarcat cu nimic deosebit. „Este sub nivelul mediu, cu toate că lipseşte puţin de la şcoală. Este o persoană foarte simpatizată de colegi. Pentru clasă, era cel la care te duci să găseşti o consolare. Nu s-a remarcat nici prin fapte bune, dar nici prin cele rele. Este o persoană ştearsă“, a spus profesoara Victoria Olaru, diriginta lui Cosmin Dumitrescu.

„Ştiu despre ce este vorba, însă nu vreau să comentez. Nu este aşa cum s-a scris şi cum s-a declarat“, a afirmat Sorinel Viorel Dumitrescu, tatăl adolescentului.

Şi vecinii familiei au părere bună despre Cosmin. „Este un copil bun, ascultător. Nu ştiu de el decât de bine“, a spus o vecină de scară. Adolescentul a fost prins având asupra sa haşiş de poliţiştii Antidrog, pe care intenţiona să-l vână în schimbul sumei de 7.000 de euro.
 
Fotbalistul Cosmin, un alt suspect

Cosmin Dumitrescu este descris de dascălii săi ca fiind un elev ce nu s-a remarcat niciodată la şcoală, nici prin rezultatele la învăţătură, nici prin conduită. „Pur şi simplu este un elev incolor şi inodor“, l-a descris plastic diriginta Victoria Olaru. Cosmin are note bune la Sport şi Religie.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite