Constanţa: Tinerii au sărbătorit Marea Neagră ECO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghivece de flori din cutii de scutece de unică folosinţă, albume foto din cartoane de la cămăşi, scaun de pescuit din lemne aduse de mare pe plajă, jaluzele din CD-uri sunt doar câteva dintre invenţiile elevilor.

Mai multe instituţii de învăţământ constănţene au participat cu produse ecologice la Târgul de soluţii ECO, organizat de Mare Nostrum cu ocazia Zilei Internaţionale a Mării Negre. Evenimentul a avut loc aseară la Planetariul din incinta Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

Ghivece de flori ECO


Elevii Şcolii nr. 24 Ion Jalea din Constanţa au participat la târg cu produse unice: ghivece şi albume foto realizate din produse ecologice personalizate.

Ştefania Alexandra Bălaşa (13 ani) şi-a ajutat echipa să confecţioneze ghivece. „Am intervenit la confecţionarea fiecărui ghiveci. Am folosit cutii de la scutece de unică folosinţă, pet-uri pe care le-am tăiat fâşii şi le-am lipit de ghivechi, alături de frunze uscate şi flori sau piele ecologică“, a spus Ştefania Alexandra, elevă în clasa a VII-a.

Albume foto din carton

Colegul ei, Ionuţ Călugăru (13 ani), a făcut albume foto din materiale reciclabile. Pentru coperta albumului, elevul a folosit carton de la o cămaşă, pe care a lipit frunze uscate.

„La interior am pus tot carton de la cămăşi, iar foile le-am legat cu sfoară şi crenguţe. Am personalizat albumul, iar la interior am pus poze cu cei care au lucrat la proiect sau cu alţi elevi din şcoala mea“, a spus Ionuţ Călugăru.

Jaluzele din CD-uri

La un stand alăturat, Alina Chiriac de la Şcoala nr. 3 din Mangalia a venit cu o invenţie inedită. Ea a făcut, alături de colegii ei, jaluzele din CD-uri. „Am confecţionat jaluzele vesele din CD-uri, polistiren şi lipici. Pe CD am simulat din polistiren un apus de soare la Marea Neagră“, a arătat eleva.

La standul ei, colegii de echipă au expus o cutie de bijuterii făcută din scoici, un dulap confecţionat din lemn reciclat, dar şi un scaun de pescuit ecologic. Toate au fost realizate sub atenta supraveghere a profesoarei Adriana Mitrea.

„I-am învăţat că orice produs pe care ar dori să-l arunce ar putea fi folosit. Le-am demonstrat că orice poate fi folosit ecologic şi artistic“, a declarat Adriana Mitrea.  

Scaun din lemne aduse de mare

O invenţie unică prezentată la Târgul de soluţii ECO a venit din partea a doi elevi din Mangalia. Ei au adunat lemne aduse de mare de pe plajă, le-au pus la uscat şi au făcut un scaun de pescuit. Cristian Tudor Andrei (14 ani) şi Vlăduţ Bulgaru (14 ani), ambii din Mangalia, au venit cu ideea realizării scaunului.

„După ce am adunat lemnele, le-am pus la uscat la soare, apoi le-am şlefuit şi asamblat. La final, am vopsit scaunul şi l-am dat cu lac“, au dezvăluit invenţia Cristian şi Vlăduţ.

Cristian şi Vlăduţ au confecţionat un scaun din lemne aduse de mare.

Ziua mării

Aproximativ 30 de copii au participat la evenimentul organizat de Mare Nostrum. „Anual, sărbătorim Ziua Internaţională a Mării Negre pe 31 octombrie. Acum am ales să organizăm un eveniment ecologic, iar tinerii au venit cu soluţii inedite“, a declarat Andreea Ionaşcu, coordonatorul proiectului.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite