Constanţa: VIDEO Tineri prinşi în timp ce comercializau arme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale Constanţa au prins în flagrant mai mulţi tineri în timp ce încercau să vândă pistoale cu gaz şi cartuşe. Operaţiunea este rezultatul a mai multor săptămâni de filaj.

Un prim flagrant a avut loc miercuri, în apropierea Portului Turistic Tomis. Nicolae Răduş, de 27 de ani, din localitatea Răzoare, Marian Stamat, de 25 de ani şi Gabriel Stancu, de 27 ani, ambii din localitatea Negureni, au fost reţinuţi de oamenii legii în timp ce încercau să-i vândă unui ofiţer sub acoperire un pistol marca Ekol şi şapte cartuşe. Pentru această marfă ei cereau 1.600 de lei. După ce tranzacţia a avut loc, tinerii au fost reţinuţi de oamenii legii. Unul dintre ei, Nicolae Răduş, şi-a recunoscut fapta.

Bărbatul le este cunoscut oamenilor legii de sâmbătă noaptea, când a folosit un pistol în apropierea unui club din Constanţa, în urma unei altercaţii cu bodyguarzii. Pentru că nu a fost lăsat să intre de personalul clubului, tânărul a scos un pistol cu gaze şi a tras două focuri în plan vertical. Martorii spun că gărzile de corp au reuşit să îl imobilizeze, după care i-au aplicat o corecţie de neuitat. Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor de la Secţia 3, care l-au audiat.

Cercetat în libertate

Ieri, magistraţii Judecătoriei Constanţa au propus arestarea preventivă a lui Răduş pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Anchetatorii susţin că bărbatul reprezintă un pericol social evident. El a fost reţinut pentru 24 de ore, începând cu data de 25 noiembrie ora 16.40, până ieri, la aceeaşi oră. Judecătorii au respins însă propunerea de arestare preventivă şi au dispus cercetarea lui Nicolae Răduş în stare de libertate.

Încă un episod similar

Ieri, poliţiştii au mai organizat un flagrant într-un local din zona Autogării Constanţa Sud. Şi de data aceasta, cumpărătorul armei era un ofiţer sub acoperire. La percheziţia corporală, oamenii legii au găsit în buzunarele suspecţilor arma, suma de 1.400 de lei şi mai multe cartele SIM, pe care le foloseau pentru a-i contacta pe ceilalţi membri ai grupării. Cei doi traficanţi de arme, Costel Bucur, de 30 de ani, şi Gheorghe Pacă, de 31 de ani, ambii din localitatea Ostrov, au fost reţinuţi de oamenii legii pentru audieri.

Traficanţii nu aveau documente de provenienţă pentru armele pe care vroiau să le comercializeze. Poliţiştii sunt de părere că au de-a face cu o reţea de traficanţi de arme mult mai mare şi încearcă identificarea şi prinderea tuturor membrilor grupării. Cei cinci suspecţi sunt cercetaţi acum pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi riscă până la zece ani de închisoare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite