Constanţa: Tentativă de fraudă în numele Ministerului de Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu vă daţi datele personale
Nu vă daţi datele personale

„După ultimele calcule ale activităţii dumneavoastră anuale am stabilit că sunteţi eligibil pentru primirea unei rambursări a impozitului în conformitate cu secţiunea 501 (c)“. Aşa începe un mesaj emis în numele Ministerului de Finanţe.

Respectiva înştiinţare continuă cu suma pe care contribuabilul o are de primit înapoi şi un link de la un formular online ce trebuie completat cu datele personale. „Vă rugăm să ne trimiteţi cererea de rambursare a impozitului şi să aşteptaţi 6 - 9 zile pentru verificarea datelor introduse. Pentru a accesa formularul de plată vă rugăm să vă completaţi datele aici: http://www.mfinante.ro/acasa.html?method=rambursare&pagina=52155. Această notificare a fost trimisă de către Ministerul Finanţelor Publice, Biroul de plăţi pentru persoane fizice“, mai scrie în înştiinţare. Mai mult, hacker-ii du ca date de contact numele reprezentantului pentru relaţii publice din Ministerul de Finanţe, Cristian Marin.

Ministerul avertizează

Reprezentanţii ministerului în cauză au fost anunţaţi cu privire la mesajul care ajunge în căsuţele de e-mail ale contribuabililor. „Domeniul de web al instituţiei noastre este www.mfinante.gov.ro. Serviciul de comunicare şi relaţii publice, din cadrul Direcţiei de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă, nu are atribuţii in domeniul rambursării de impozite şi taxe. În cadrul acestei structuri nu există Biroul de plăţi pentru persoane fizice menţionat în e-mail“, anunţă ministerul.

„În urma investigaţiilor efectuate de către compartimentul de specialitate din cadrul instituţiei noastre, s-a constatat că IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail nu face parte din cele aflate în dotarea Ministerului Finanţelor Publice, fiind vorba despre un atac informatic de tip phishing“, se arată în informarea dată publicităţii de Ministerul de Finanţe.

Aşadar, atenţie mare atunci când primiţi astfel de e-mail-uri şi nu completaţi datele de identificare întrucât ar putea fi folosite în scopuri ilicite. Reprezentanţii ministerului psun că au sesizat deja „organele competente pentru soluţionarea acestei situaţii“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite