Constanţa: Târg de joburi pentru deţinuţii romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţii îşi caută locuri de muncă
Deţinuţii îşi caută locuri de muncă

Aranjaţi, cu o mână la spate şi cu CV-ul european într-alta, 36 de deţinuţi de la secţia Valu lui Traian au participat, ieri, la Bursa locurilor de muncă pentru persoanele private de libertate de etnie romă.

Plini de emoţie în faţa angajatorului, dar încrezători că li se poate oferi o a doua șansă, 36 de deţinuţi de la secţia exterioară Valu lui Traian au venit la târgul de joburi pentru deţinuţii romi. Cei mai mulţi dintre ei nu au avut un loc de muncă înainte de a intra la închisoare, dar aici au făcut cursuri de calificare pentru a beneficia de o şansă după ce ispăşesc pedeapsa. 

A doua şansă

Gabriel Masdrag  (23 de ani) din Călăraşi a fost închis pentru trafic internaţional de droguri, pe 29 ianuarie anul acesta, şi mai are de ispăşit o lună de detenţie. „Am avut mandat de trei ani, dar am ieşit la muncă şi am făcut cursul de calificare de lucător în comerţ şi mi s-a redus pedeapsa cu 80 de zile. Sper doar ca atunci când ies să mă pot angaja“, speră Gabriel. 

De când este în detenţie a urmat cursul de lucător în comerţ în cadrul proiectului „Peste obstacole cu speranţă şi încredere“, derulat de Penitenciarul Poarta Albă în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Asociaţia Viitorilul romilor şi Centrul pentru Formare Profesională şi Dezvoltare Regională Constanţa.

„Eu am lucrat şi înainte şi sper doar să-mi găsesc de muncă. Ies afară în noiembrie şi o să mă duc în Braşov, că e sezonul, poate o să lucrez ca barman sau ospătar, că am calificare“, spune Gabi. Nu se teme că va fi respins pentru că are cazier şi speră la un salariu de minimum 1.000 de lei.

Deţinuţi calificaţi

La o a doua şansă speră şi Ionuţ Rusu (29 de ani) din Botoşani, închis pentru omor în urmă cu 10 ani. Nu a mai lucrat înainte şi acum, după ce a făcut cursul de lucrător în construcţii, visează la o slujbă care să-i asigure un trai decent.

Citiţi mai multe în de astăzi!

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite