Constanţa: Tâlharii de la exchange-uri au fost escortaţi la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii au fost preluaţi de oamenii legii
Hoţii au fost preluaţi de oamenii legii

Cei cinci indivizi au fost duşi la audieri în cazul spargerii date la o bijuterie. Nici până la această dată anchetatorii nu au reuşit să stabilească ce s-a întâmplat cu cele zece kilograme de bijuterii furate în luna septembrie a anului trecut dintr-o bijuterie din Călăraşi.

Ancheta este însă în plină desfăşurare. Vineri, făptaşii, Vasile Tudor Petre (41 de ani), Marius Nicolae (20 de ani) Gheorghe Bărbat (31 de ani), Cetin Iaşar  (27 de ani) şi Leonte Chiriac (31 de ani) – toţi din  Medgidia, au fost luaţi din arestul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Constanţa.

Cei cinci au fost transferaţi cu maşinile trupelor DIAS până în judeţul vecin, unde au fost audiaţi de către procurorul de caz. Fapta a fost comisă în septembrie când constănţenii mascaţi cu cagule şi înarmaţi cu pistoale şi săbii au descins în bijuterie. Au apucat să încarce aurul expus, moment în care dintr-o altă încăpere a apărut administratorul casei de amanet, care a tras spre cagulaţi cu o puşcă, rănindu-l pe unul dintre făptaşi.

Hoţii sunt cercetaţi pentru tâlhărie

Audierile de vineri au durat câteva ore după care cei cinci au fost aduşi înapoi în custodia poliţiştilor constănţeni, ca să fie cercetaţi pentru comiterea altor trei fapte de tâlhărie: una în data de 3 iulie 2009 la o bijuterie din Năvodari, iar celelate două în 28 iulie 2009, la o casă de amanet din Constanţa de unde au fugit cu aproximativ 11.000 şi ultima în data de 19 august 2009, la o casă de schimb valutar din Constanţa de unde au furat suma de aproximativ 40.000 lei.

În urma percheziţiilor efectuate la acea dată la locuinţele suspecţilor au fost puse sub sechestru şase autoturisme de lux. De asemenea au fost ridicate mai multe bijuterii şi sume de bani, însă valoarea confiscărilor nu se ridică nici la jumătate din prejudiciu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite