Constanţa: TIR-urile și microbuzele vor fi taxate la intrarea în oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxa este de minim o sută de lei
Taxa este de minim o sută de lei

Primăria Tulcea va înfiinţa un punct de taxare şi control la intrarea în municipiu pentru autovehicolele care depășesc 16 tone.


Începând de astăzi intră în vigoare noile tarife pentru liberă trecere prin municipiul Tulcea, aplicate autovehiculelor de transport marfă şi persoane.

Conform deciziei luate în aceste zile de către consilierii locali, firmele care au maşini înmatriculate în alte judeţe decât Tulcea vor plăti aproape dublu faţă de cele din judeţ.

Dublu pentru străini

Taxa se aplică doar societăţilor comerciale și porneşte de la 100 de lei pentru tulceni, respectiv 200 pentru cei din alte judeţe şi poate ajunge până la 3.500 de lei lunar pentru autovehiculele de peste 16 tone. Accesul autobuzelor şi microbuzelor prin municipiu va fi taxat cu 1.500 de lei lunar.

„Măsura este justificată, taxa se aplică încă din 2004, iar banii sunt folosiţi pentru reabilitarea drumurilor din municipiu“, a declarat primarul Constantin Hogea. Pentru încasasarea banilor, Primăria va înfiinţa în scurt timp un punct de taxare şi control permanent la intrarea în oraş. Firmele care plătesc integral taxa pentru un vor beneficia de o reducere de 10%.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite