Constanţa: Sute de pachete de ţigări de contrabandă, confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de pachete de ţigări de contrabandă,confiscate
Sute de pachete de ţigări de contrabandă,confiscate

Comisarii Gărzii Financiare Constanţa au intervenit în forţă, ajutaţi de lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor, ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Serviciul de Intervenţie Rapidă pentru o importantă captură de ţigări, băuturi alcoolice şi cafe de provenienţă ilicită.

Bunurile se aflau într-un imobil situat pe strada Ion Bănescu, nr.15, proprietatea lui Viorel Done, care nu a permis organelor de control accesul în imobil. Comisarii finanţişti aveau însă autorizaţie de percheziţie eliberată de Judecătoria Constanţa şi au pătruns cu forţa în clădire.

În casă au fost găsite 1.191 de cartoane de ţigări netimbrate sau ţigări cu timbru din Republica Ucraina şi Republica Moldova, ceea ce a demonstrat provenienţa ilegală a mărfii. „Printre ţigările netimbrate sau cu timbru emis în Republica Ucraina şi Republica Moldova s-au regăsit mărci precum: Kent, Pall Mall, Viceroy, Davidoff, Winston, Marlboro, More, Rothmans şi Assos“, a declarat Cristian Radu, directorul coordonator al Comisariatului Gărzii Financiare Constanţa. Drept urmare, întreaga marfă a fost confiscată.

Oamenii legii mai spun că, în momentul pătrunderii în imobil şi la percheziţia corporală efectuată de trupele Serviciului de Intervenţie Rapidă, au fost găsite asupra lui Viorel Done două arme de foc, deţinute legal.

Clientelă fidelă

Imobilul din strada Ion Bănescu era cunoscut de multă lume, iar clientela era formată. Chiar în timpul percheziţiei, mai multe persoane au venit şi au căutat să cumpere ţigări. „În cursul anului 2008, la imobilul din strada Ion Bănescu funcţiona SC Don Dum Invest SRL, avându-l ca asociat şi administrator pe Viorel Done, a mai avut loc un control al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa. Atunci s-a constatat că societatea comercializa ţigări fără timbru fiscal, fiind sancţionată contravenţional cu amendă, iar ţigările au fost confiscate. Ulterior, societăţii i s-a întocmit sesizare penală transmisă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa“, a mai spus Radu Cristian.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite