Constanţa: Sute de oameni au venit la primul spectacol al delfinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delfinii chinezi au dat prima reprezentaţie în ropotele de aplauze ale sutelor de curioşi, veniţi să îi admire.

După un an de la moartea delfinului Mark, ChenCheng, Peipei şi Ni-Ni, noile staruri ale Delfinariului din Constanţa i-au încântat cu giumbuşlucurile lor pe copii. Andreea Miron are trei ani şi vede pentru prima dată un spectacol al mamiferelor marine. „M-a adus bunica să îi văd. Mie îmi plac foarte mult delfinaşii. Sunt jucăuşi şi frumoşi“, spune fetiţa.

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI CU VEDETELE DELFINARIULUI

Dragoş Andrei Iordan (5 ani) este pasionat de tot ceea ce înseamnă Ştiinţele Naturii. „Eu am venit cu tati la planetariu dar am vrut să văd şi delfinii. Îmi place că sar tot timpul prin apă şi fac tot felul de trucuri“, spune Dragoş ţinând în palmă un model din plastilină al Soarelui.

Prima reprezentaţie a delfinilor a fost deschisă de un invitat special: pinguinul african Athos. La început timid, prezentatorul în frac a dat startul spectacolului. După ce au stat cu ochii pe dresori dar mai ales pe găleţile pline cu peşte, mamiferele au făcut un show de neuitat: au înotat, au făcut gimnastică, au făcut salturi, au cântat cu sunetele specifice şi au dansat cu unul dintre copiii din public.

Reprezentaţia a fost condusă de dresorii chinezi. „Am vrut ca primul spectacol să iasă perfect. Ne-am acomodat cu ei dar am apelat la colegii noştri din China pentru a fi siguri că totul decurge conform planului“, declară Cătălin Covaci, unul dintre dresorii români.

Florentin Mazilu este unul dintre dresorii începători de la Delfinariu. „Delfinii s-au comportat exemplar. Au făcut exact ceea ce au fost învăţaţi să facă. Am avut puţine emoţii dar la final a ieşit totul perfect. Îi vom lăsa să se relaxeze pentru că merită fiecare clipă de odihnă“, susţine Florentin.

image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite