UPDATE Ţeapă de milioane de lei în numele Guvernului şi Parlamentului! Falsificatorul a fost arestat FOTO EXCLUSIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un falsificator a fost prins de poliţiştii constănţeni după ce a încercat să tragă pe sfoară o firmă din Medgidia. Suspectul s-a recomandat sub numele de Doru Teodorescu şi spunea că este Inspector Şef al Autorităţii de Control a Guvernului României.

Ţeapă cu SMS-uri false semnate „Emil Boc“

„Înarmat“ cu o legitimaţie falsă acesta a încercat să comande laptop-uri  în valoare de 800.000 de lei de la firma Rebel Soft Hard din municipiul Medgidia.

Falsificatorul a fost identificat de poliţişti ca fiind Dumitru Cercel şi a fost pus sub acuzare pentru uzurparea de calităţi oficiale, fals şi uz de fals.

Update, ora 13.00:  Falsul inspector şef al Departamentului Corpului de Control Guvernului Românie îşi confecţionase legitimaţii cu stema României şi ca să-i intimideze pe agenţii economici pe care voia să îi păcălească circula cu un Audi de culoare albastru. Anchetatorii au spus că bărbatul nici măcar  nu avea permis. Bărbatul este recidivist, fiind condamnat pentru fapte de acelaşi gen. El este audiat chiar în acest moment la sediul Parchetului Tribunalului Constanţa.

Update, ora 15.30: Cercel îi oferise furnizorului de calculatoare suma de 640 de lei pentru fiecare dintre laptop-urile care urmau, potrivit spuselor sale, să ajungă în dotarea instituţiilor publice şi a Guvernului. Falsul inspector guvernamental urma să achite calculatoarele cu file cec fără acoperire emise de SC Universal Tools, firmă care i-a aparţinut la un moment dat dar pe care a cesionat-o. Bărbatul este recidivist: a fost condamnat la închisoare după ce a păcălit câteva persoane cu zeci de mii de dolari ca să le obţină locuri de muncă şi a încercat să obţină un contract de furnizare fier vechi de la o unitate militară, lăudându-se cu prietenia preşedintelui Traian Băsescu, despre care susţinea că au fost colegi.

Update, ora 19.20: Bărbatul care se dădea drept şef al unei autorităţi guvernamentale şi complicele său, Marcel Vasile, au fost arestaţi. Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis după câteva ore de audieri emiterea mandatului de arestare pentru 29 de zile. Dumitru Cercel este învinuit de tentativă de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uzurpare de calităţi oficiale şi conducere fără permis. Vasile este învinuit de complicitate la toate infracţiunile amintite. Anchetatorii fac în continuare cercetări pentru a stabili dacă mai există şi alţă păgubaşi.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite