Constanţa: Suburbia unde oamenii trăiesc cu apă din Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din Tudor Vladimirescu prepară mâncare cu apă din Dunăre
Locuitorii din Tudor Vladimirescu prepară mâncare cu apă din Dunăre

Locuitorii singurei suburbii de municipiu din ţară care încă mai folosesc apă direct din Dunăre vor trece la civilizaţie până la finele acestui an. În prezent, oameni din cătunul Tudor Vladimirescu îşi spală rufele în Dunăre şi cară apă în gospodării cu butoaiele.

Orăşenii din Tudor Vladimirescu au văzut pentru prima dată asfalt la ei în zonă în campania electorală din 2008. Atunci primarul Tulcei, Constantin Hogea, a inaugurat cu fast căteva sute de metri de stardă. Asfaltul turnat pe strada principală va fi însă spart anul acesta cănd vor începe alte lucrări.

Apa din Dunăre nu este potabilă

„Avem deja întocmit un proiect pentru sistemul de furnizare a apei potabile si pentru cel de canalizare si avem sprijin financiar de la autoritatile centrale pentru implementarea acestuia. Pentru acesta an acesta este un proiect prioritar şi sper ca până la finele anului să  finalizăm reţeaua“, a declarat primarul Constantin Hogea.

„Iarnă-vară cărăm apa cu căruţa de la marginea Dunării, de băut luăm la bidoane mari de la magazin, există şi fântâni dar pânza freatică este la nivelul Dunării şi nu ştim cât de sănătoasă este apa pentru consum. Să sperăm că se va schimba situaţia“, spune localnicul Vicol Ivanov.

„Şi-au pus mâinile-n cap şi au fugit“

Primii care au rămas nedumeriți când au venit la Tulcea să vadă suburbia Tudor Vladimirescu au fost reprezentanţii unei firme ploieştene. Ei au câştigat o licitaţie pentru o lucrare şi au crezut că este vorba de un cartier mărginaş al Tulcei. „Când au văzut că la mijloc este şi Dunărea au abandonat lucrarea pe motiv că ar fi costat prea mult transportul. Și-au pus mâinile-n cap și au fugit. Au renunţat şi la garanţie şi la tot şi nu s-au mai întors la Tulcea“, povesteşte viceprimarul Tulcei, George Blejan.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite