Constanţa: Studenţii medicinişti se antrenează în cadrul Taberei de Vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70 de tineri participă zilele acestea la workshop-urile de tehnici chirurgicale de bază organizate de Societatea Studenţească de Chirurgie din România (SSCR), în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi a Tinerilor medici din Constanţa.

Aceste workshop-uri sunt adresate studenţilor pasionaţi de chirurgie şi le-au dat posibilitatea participanţilor să deprindă corect tehnicile chirurgicale de bază şi nu numai, să îşi evalueze aptitudinile şi să se decidă dacă vor urma o carieră în acest domeniu sau nu. La instruire au luat parte atât studenţi din ţară cât şi din străinătate (Grecia, Italia, Turcia).

Proiectul mai urmăreşte creearea unei atmosfere relaxate  de lucru, care să favorizeze îndeplinirea obiectivelor educaţionale în care studenţii medicinişti vor lua contact cu colegi din alte centre universitare din ţară.

Instructorul principal al workshop-urilor din cadrul Surgery Summer Camp este şeful secţiei Chirurgie, prof. Univ. Dr. Vasile Sârbu. „Singura nemulţumire pe care am avut-o la ediţia din acest an a Taberei de Vară este că studenţii nu au avut ocazia de a lucra într-o sală de chirurgie experimentală“, a declarat medicul.

Tabăra de Vară  se desfăşoară în perioada 2-30 august în laboratoarele Facultăţii de Medicină, fiecare curs având o durată de şase zile. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite