Constanţa: Studenţii caută liniştea gazdelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stâlpii din apropierea universităţii sunt tapetaţi cu anunţuri
Stâlpii din apropierea universităţii sunt tapetaţi cu anunţuri

Chiria costă 250 de lei pentru o cameră la gazdă şi 400 de euro pentru un apartament de lux. Cei care nu au găsit un loc liber în cămine au de ales din multitudinea de oferte ale celor care închiriază garsoniere sau apartamente.

Stâlpii sau gardurile din jurul universităţilor sunt „tapetate“ cu anunţuri de la privaţi, care caută tineri spre găzduire. Unii oferă apartamente la cheie, alţii doar o cameră în propriul apartament, vilă sau casă. Preţurile sunt pentru toate buzunarele.

„Eu am o cameră pentru care cer 250 de lei pe lună, sumă în care sunt incluse toate cheltuielile: butelie, lumină, apă, maşină de spălat şi camera este proaspăt renovată. În aceeaşi cameră mai este însă o fată, dar dacă nu vreţi, pentru 300 de lei puteţi sta singură“, spune o doamnă care oferă un loc de cazare pe Bulevardul Aurel Vlaicu, în apropiere de campus.

La fel plăteşte şi Anca Usatencu, de 23 ani, din Sulina, studentă în anul 5 la Facultatea de Farmacie la Universitatea Ovidius. S-a mutat după 4 ani de stat în cămin la apartament în zona Tomis 2. „Îmi convine mai mult la apartament pentru că am condiţii, am linişte şi nu mă deranjează nimeni. Am stat patru ani în cămin şi mi-a ajuns. În plus, diferenţa de bani nu este mare. La cămin plăteam 230 de lei şi stăteam 4 în cameră, iar la apartament plătesc 250 de lei, dar am camera mea“, a declarat studenta.

„Deşi sunt în an terminal şi nu am nicio restanţă, oricum nu am primit loc în cămin pentru că nu au fost repartizate suficiente. Au avut prioritate studenţii cu cazuri sociale şi cei la fără taxă“, a adăugat Anca.

Confort la privaţi

Pentru că studenţii cată confort, privaţii s-au conformat. Închirierea unui apartament cu două camere în zona Delfinariu costă 400 de euro.

Pentru aceşti bani studentul beneficiază de mobilă de lux, jacuzzi, loc de parcare, utilităţi şi toate dotările necesare. Apartamentul este situat la parter şi are vedere panoramică la mare. Apartamente cu două camere în Tomis III şi la intrare în staţiunea Mamaia se mai găsesc la preţul de 300 de euro.

Citiţi mai multe în !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite