Zidul unui cimitir din Constanţa s-a prăbuşit! Un om a murit strivit. VIDEO / FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gardul Cimitirului Central din Constanţa s-a prăbuşit în urmă cu scurt timp. O persoană aflată în zonă a fost ucisă de bucăţile de beton desprinse. Maşinile parcate în zonă au fost uşor avariate.

UPDATE ORA 14.52: Christian Gigi Chiru, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, a ajuns la locul tragediei. El a spus că vor verifica în ce măsură a fost realizată consolidarea zidului şi dacă s-a făcut cu toate avizele necesare.

Supravieţuitorul strivit de gard: „Nu mi-am imaginat că o plimbare se poate transforma într-o tragedie“

Chiru spune că plăcile care au căzut cântăresc aproape o tonă fiecare. Alte 7 plăci stau să cadă, motivul pentru care autorităţile au luat măsura restricţionării circulaţiei rutiere pe banda de mers dinspre zidul cimitirului.

UPDATE ORA 14.44: Prefectul judeţului Constanţa a declarat că a făcut o adresă către primărie prin care solicită să fie demolat întregul zid de împrejmuire. Între timp, criminaliştii prelevează probe de la faţa locului şi tratează accidentul ca pe o moarte suspectă.

Şi reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii au început propria anchetă la faţa locului. Ei spun că, din primele cercetări, stâlpii de susţinere care au cedat şi au angrenat după ei cele 8 plăci care s-au prăbuşit nu au fost consolidaţi, aşa cum susţin reprezentanţii firmei care administrează Cimitirul Central şi care avea în responsabilitate şi întărirea gardului.

Stâlpii din metal au cedat

UPDATE ORA 14.07: Radu Mazăre a ajuns la locul tragediei. În momentul în care l-au văzut pe primar, oamenii care locuiesc în apropierea Cimitirului Central au început să ţipe şi să strige: „Unde este siguranţa noastră?“. Mai mult, cetăţenii au reclamat faptul că gardul  care  a căzut era înclinat de foarte mult timp.

image

UPDATE ora 13.50: Strada I.L Caragiale pe care se află Cimitirul Central a fost închisă. La faţa locului a ajuns şi prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Iorga - Palaz. Acesta s-a luat la ceartă cu reprezentantul al Inspectoratului Judeţean în Construcţii, ajuns la faţa locului pentru a stabili cauzele tragediei.



În urma expertizei sale, inspectorul a constatat că stâlpii metalici care suţineau plăcile de beton erau ruginiţi, dar nu a putut spune cu certitudine că acest lucru a provocat tragedia. Acest lucru l-a enervat pe prefect care i-a reproşat: „Ai venit aici ca să mă ajuţi, nu ca să mă încurci!"

În schimb, administratorul cimitirului susţine însă că gardul a fost consolidat anul trecut.

 

UPDATE ora 13.45: Bărbatul care a supravieţuit în urma accidentului de la Cimitirul Central are 57 de ani. El a fost transportat la Spitalul Judeţean Constanţa. Victima a suferit fractură de gambă şi mai multe leziuni faciale. În momentul de faţă se află sub supraveghre medicală

UPDATE ora 13.31: Primarul Radu Mazăre a plecat către locul tragediei. Edilul Constanţei a declarat că Cimitirul Central se află în administrarea firmei Clares.

UPDATE ora 13.25: Martorii incidentului susţin că au văzut doi bărbaţi cu vârste cuprinse între 40 - 50 de ani care mergeau pe lângă zidul cimitirului. Au auzit apoi o bubuitură,şi răcnetele unui bărbat care ţipa după ajutor.

UPDATE ora 13.19: Incidentul a fost zărit de doi şoferi care treceau prin zonă. Odată cu zidul s-a prăbuşit şi un stâlp de iluminat. Restul gardului care a rămas în picioare stă să cadă.

UPDATE ora 13.10: Gardul s-a prăbuşit pe o lungime de 50 metri. Două echipaje SMURD şi un echipaj de pompieri se află chiar în acest moment la faţa locului şi fac eforturi să scoată trupul neînsufleţit al bărbatului prins sub gard.
O persoană şi-a pierdut viaţa în urmă cu puţin timp după ce gardul de beton al Cimitirului Central din oraş s-a prăbuşit. Maşinile parcate în zonă au fost distruse.

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite