Constanţa: Străzile şi trotuarele din Slobozia, deszăpezite cu sare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creşterea temperaturilor este singura „soluţie“ rămasă pentru autorităţi
Creşterea temperaturilor este singura „soluţie“ rămasă pentru autorităţi

Bazându-se pe iarna uşoară de anul trecut, municipalitatea din Slobozia a decis să intervină doar cu utilajele care sunt folosite la întreţinerea spaţiilor verzi.

În lipsa unui contract pentru deszăpezire cu o firmă de specialitate, pe străzi au ajuns doar utilaje mici pentru trotuare, un autogreder şi două tractoare cu remorcă din care se arunca sare. Aşa se face că după 24 de ore de ninsoare abundentă, Slobozia era paralizat.

Lopătari şi o mână de sare

„Am decis că lucrăm cu oamenii noştri, nu cu o firmă de specialitate. Avem 26 de salariaţi cu lopeţi care acţionează la trecerile de pietoni şi azvârlim cu sare din remorci, altceva nu aveam ce face. Pe femeile care pun panseluţe vara nu puteam să le trimitem acum să dea zăpada. Nu sunt mulţumit, dar se poate circula, cât de cât“, a declarat viceprimarul localităţii, Alexandru Stoica.

În schimb, pe străzi oamenii sunt revoltaţi pentru că sunt nevoiţi să se strecoare printre troienele de zăpadă.

„Au cheltuit miliarde cu ghirlande luminoase în loc să cureţe măcar trotuarele de gheaţă şi de zăpadă, să nu mai fim nevoiţi să mergem pe şosea, să ne lovească maşinile!“, spune Marioara Ispas. Blocate erau ieri la prânz şi cartierele de case Slobozia Nouă şi Bora, accesul la sute de proprietăţi fiind posibil doar pe cărările făcute sub bocancii trecătorilor.

Doar parcarea unui supermarket era curăţată. Două utilaje contractate din vreme rezolvaseră problema deszăpezirii în doar trei ore.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite