Constanţa: Străzi asfaltate după jumătate de secol, la Jurilovca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modernizarea drumurilor a început în octombrie. Comuna s-a transformat în şantier. Pavelele vor fi montate pe trotuar, iar primul strat de asfalt va fi turnat după mai bine de 40 de ani.

Turiştii care alegeau până în acest an ca destinaţie de vacanţă Portiţa trebuiau să parcurgă un drum care nu mai fusese asfaltat de jumătate de secol.

Tranşee, gropi chiar şi de un metru adâncime, multe drumuri de pământ pe lateral făcute de maşini şi nervi întinşi la maximum erau suficiente pentru ca turiştii să nu-şi mai dorească să treacă a doua oară pe aici.

Fundaţie nouă în poligon

Modernizarea străzilor şi a trotuarelor a început în luna octombrie, proiectul finanţat de Consiliul Judeţean Tulcea având ca termen de finalizare vara anului viitor. „Drumul judeţean DJ 222 se asfaltează de la Două Cantoane până la Murighiol.

Este un traseu turistic, pe care au fost făcute doar reparaţii cu plombe“, a declarat Virgil Vlaciu, primarul comunei Jurilovca.

Aproximativ 800.000 de lei au fost alocaţi pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, bani din care va fi refăcut şi drumul care trece prin cel mai mare poligon din ţară.

Copiii vin de la şcoală prin şanţuri

„Asfaltul s-a turnat de la Două Cantoane şi până la ieşirea din satul Sălcioara, adică la intrarea în poligon.  De aici, se va turna o nouă fundaţie, ca mai apoi să se refacă trama stradală“, a precizat Vlaciu. Cât priveşte trotuarele din Jurilovca, bordurile sunt împrăştiate prin toată comuna, spre disperarea localnicilor.

„Vine iarna şi noi tot în şantier stăm. Avem copii şi nepoţi care nu mai pot să iasă în faţa casei la joacă de două luni. Copiii sunt nevoiţi să vină de la şcoală prin şanţuri. Când plouă calci în băltoci şi dacă o să ningă o să fie jale“, şi-a spus oful săteanul Marian Mitel.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite