Constanţa: UPDATE Stâlpii ucigaşi ai Romtelecom au fost „culeşi“ din Rasova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta este stâlpul care a ucis-o pe Alexandra Doiniţa Rahău (13 ani)
Acesta este stâlpul care a ucis-o pe Alexandra Doiniţa Rahău (13 ani)

Câmpul din Rasova, din judeţul Constanţa, pe care şi-a găsit sfârşitul Alexandra Doiniţa Rahău (13 ani) a fost golit de stâlpii putreziţi pentru a nu mai face şi alte victime.

Nenorocirea a lovit o familie din localitatea Rasova, în iunie 2009: o fetiţă de 13 ani a murit strivită de un stâlp de telefonie putrezit. La un an şi jumătate de la nenorocire, ancheta prinvind moartea Alexandrăi Rahău s-a mutat în instanţă. Procurorii au decis că responsabilitatea pentru moartea fetiţei o poartă compania Romtelecom, care nu a înlocuit stâlpii şi directorul Diviziei Operaţiuni Sud Est din Romtelecom, Ovidiu Pripiş.

Premieră - compania Romtelecom trimisă în judecată pentru uciderea din culpă a unei copile de 13 ani

„Nu mai este nici un pericol“

Pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete, autorităţile au curăţat câmpul de la ieşire din Rasova. „Nu mai este nici un pericol. Nu mai este nici un stâlp. Copii nu se mai joacă acolo“, a declarat Iulian Toma, viceprimarul localităţii.
El a precizat că părinţii fetei nu pot fi consideraţi responsabili că şi-au lăsat copilul nesupravegheat. „La acel moment s-a efectuat o anchetă socială. Fata se dusese să aştepte cireada de vaci, aşa cum fac toţi copii, părinţii ei fiind la muncă. Cât a aşteptat să ia vaca acasă s-a dat în leagăn“, a mai spus viceprimarul.

„Ne-au distrus“

Bunica fetei, Rodica Rahău, este împietrită de durere. „Copilul înapoi nu îl mai aducem. Ne -au distrus! Sâmbătă i-am făcut pomana şi Dumnezeu ne ştie cum ne descurcăm. Este o catastrofa fără fetiţă, murim de dorul ei“ a spus femeia. Ea a precizat că se vor constitui parte civilă în proces şi speră să li se facă dreptate.

Citiţi mai multe în de astăzi!

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite