Constanţa: Spune „Nu!“ violenţei în familie prin artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai frumoase creaţii ale copiilor vor fi premiate
Cele mai frumoase creaţii ale copiilor vor fi premiate

Cu prilejul „Zilei mondiale de prevenire a abuzului asupra copiilor“, World Vision a lansat un concurs de eseuri şi desene. Cele mai bune creaţii vor fi premiate.

La concurs, se vor acorda aproximativ 30 de premii care vor consta în cărţi adecvate fiecărei vârste, diplome şi un ceai fierbinte.

Elevii Grupurilor Şcolare din Cumpăna şi Cobadin, vor participa vineri la festivitatea de premiere, din cadrul concursului  „Violenţa în familie şi efectele sale nocive asupra copiilor”. Evenimentul va avea loc la librăria „Cărtureşti“, din incinta mall-ului City Park.

Concursul a fost lansat pentru a le permite copiilor să exprime prin artă ce cred ei despre violenţa domestică.

Imaginaţie sau fapt real

Peste 500 de şcolari şi liceeni au ilustrat prin culoare sau cuvânt o întâmplare imaginară sau o experienţă personală, în acord cu tema concursului. Iniţial, operele elevilor au fost alese de cadrele didactice de la clasă, ulterior acestea fiind selectate de juriul World Vision.

„De 20 de ani pentru copii” nu reprezintă un simplu slogan, ci ilustrează activitatea specialiştilor World Vision, timp de două decenii, în România. În această perioadă, au fost lansate sute de proiecte care au avut ca scop principal protecţia copilului.

Copii supravegheaţi

Aproximativ 2.000 de copii din Cumpăna, Cobadin şi Corbu sunt înscrişi în proiectul „Dezvoltare Comunitară“. Prin acest proiect, lucrătorii comunitari sunt informaţi dacă un copil este abuzat şi aceştia pot alerta autorităţile.

Pentru a sprijini proiectul, 300 de părinţi din mediul rural au fost instruiţi prin intermediul cursului „Educaţie parentală“. În şcoli şi licee, copiii au fost informaţi despre drepturilor pe care le au.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite