UPDATE Dosar penal pentru fiica de comisar, amica lui Răducu Mazăre, care a mutilat un pieton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu BMW-ul X6 primit cadou la majorat, Simona Anastasia Tănase (18 ani), fiica unui comisar de la Garda Financiară Constanța, a trecut pe roșu, a ciocnit un SUV KIA, apoi s-a urcat pe treptele Teatrului Fantasio, unde a lovit un pieton căruia i-a zdrobit piciorul

UPDATE: Astăzi, Gheorghe Chioaru a fost transferat la Spitalul Floreasca. „La ora 15.30 a intrat din nou în operaţie. Medicii de aici au deschis iar rana pentru că, se pare, ce au făcut medicii de la Constanţa nu a fost bine“, a declarat Doina Chioaru, soţia victimei accidentului rutier. Ea  a mai spus că soţul său are hemoglobina mică, dar medicii au spus că are inima sănătoasă şi poate suporta o a doua intervenţie chirurgicală la picior în interval de numai două zile.

Vezi aici FOTOGALERIE

Fata comisarului de la Garda Financiară, clientă veche a polițiștilor constănțeni

Simona Anastasia Tănase abia își recuperase permisul de conducere, după o suspendare de 30 de zile pentru depășire neregulamentară. În câteva luni de șofat, ea a adunat deja cinci sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță.


Accidentul s-a produs marți seară în jurul orei 20.30, în intersecția de la Teatrul Fantasio din Constanța. Aflată la volanul BMW-ului său X6 cu numărul de înmatriculare B 18 EKE, Simona Anastasia Tănase a ignorat semaforul, intrând pe roșu în bulevardul Ferdinand de pe strada Mihai Viteazu, dinspre Tomis Mall. A izbit un alt autoturism de teren marca KIA B 73 UBE, care venea pe bulevard dinspre Gară și ce a fost proiectat în zidul unei case.

Maşina a ajuns pe treptele teatrului

image
image

Șoferița cu BMW a pierdut controlul direcției și a intrat cu mașina pe trotuar, urcând treptele Teatrului Fantasio, unde se aflau doi bătrâni ce se uitau la afișe. Unuia dintre ei i-a zdrobit piciorul stâng sub roată. Victima este chiar Gheorghe Chioaru (79 de ani), președintele Federației Omenia a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România.

Bucăți de oase pe scară...

„Eram cu un prieten şi mă uitam la afişele cu spectacolele de la teatru. Am auzit un scârţâit de roţi şi m-am întors să văd ce se întâmplă. Eram pe treapta a doua şi am văzut cum acea maşină a venit spre mine. Nu am mai avut timp să schiţez nimic. Am căzut şi am văzut bucăţi de oase pe scară. Mi-am tras piciorul de sub maşină şi am sunat la 112. Ea nici n-a venit să vadă ce fac", își amintește Gheorghe Chioaru.
Medicii au reuşit să îi salveze piciorul lui Chioaru după o operaţie care a durat trei ore

Până la sosirea paramedicilor, prietenul rănitului, Raul Ionescu, a improvizat un garou dintr-o curea şi a legat piciorul zdrobit, pentru a opri hemoragia masivă. Omul a fost transportat de urgenţă la spital, în stare de şoc. Raul Ionescu a rămas cu sandaua victimei, dezorientat, în mână.

După impactul violent, celalaltă șoferiță, Florentina Dicu (23 de ani) din Constanța, a fost scoasă din mașină și a leșinat în mijlocul străzii, fiind îngrijită de prietenele ei. Simona Anastasia Tănase a fost imediat flancată de doi inși musculoși care au dus-o într-un loc mai ferit, la distanță de locul accidentului. Martorii spuneau că şoferiţa mirosea a alcool, însă în urma testării cu aparatul Drager a reieșit că nu consumase băuturi alcoolice.

Din neam de aromâni putred de bogați

image

Simona Anastasia Tănase face parte dintr-o familie extrem de bogată de aromâni din Tulcea. Bunicul ei, Hristu Tănase, are numeroase turme de oi și capre ce numără mii de capete. El este finanțator al echipei de fotbal din divizia B Săgeata Stejaru din Tulcea. Străbunicul fetei, Tănase P. Tănase, este cel mai bătrân om din România, având la venerabila vârstă de 115 ani, nu mai puțin de 14 nepoți, 18 strănepoți și 4 stră-strănepoți.
Fata îi mulţumeşte tatălui pentru cadoul primit
Bunicul Hristu Tănase a fost cel care i-a făcut Simonei Anastasia cadou la majorat BMW-ul X6 în valoare de 70.000 de euro. Petrecerea grandioasă a fost organizată în decembrie 2009, la barul Melody din Mamaia, cu peste 300 de invitați. Majora a primit cadoul la miezul nopții, împachetat în funde și oferit cu jerbe de artificii. Exact ca în emisiunea „Sweet Sixteen" de pe MTV.

Bolidul primit la majorat

„A fost plăcerea mea să îi iau o așa mașină. Nu m-am gândit la rău niciodată. În astfel de momente nu pui răul în față", a declarat Hristu Tănase pentru „Adevărul de Seară" Constanța. Bunicul fetei spune că fata este „la primul accident" și este „șocată".
Anastasia învaţă de la tatăl său cum se porneşte maşina

image
image
image

Spaima șoselelor, feblețea lui Mazăre jr.

Anastasia a făcut însă deja furori pe străzile Constanței. Are permis de conducere din ianuarie, dar a strâns deja cinci sancțiuni de la Poliția Rutieră pentru nepurtarea centurii de siguranță.

În plus, carnetul auto i-a fost suspendat la 17 iulie pentru depășire neregulamentară, pentru 30 de zile. Își recuperase permisul la 15 august. Presa mondenă locală o alintă cu titlul de „bambuista de la malul mării", fiind cea care i-a cucerit inima tocmai celui mai râvnit copil de bani gata al Constanței: Radu Mazăre jr, fiul primarului Radu Mazăre. Fotografia cu ei doi, în care Anastasia este ținută în brațe de Răducu Mazăre, este principala imagine folosită de junior la ilustrarea contului său de socializare.

Răducu spune că sunt doar amici

„Anastasia nu este iubita mea. Suntem doar prieteni. Poza de pe Facebook este una dintre multele pe care le am cu diferite prietene. Despre accident și despre faptul că ea conduce o mașină puternică... prefer să nu comentez", a ținut să precizeze Radu Mazăre jr.
Simona este o apropiată a lui Răducu Mazăre, fiul edilului constănţean

Spre deosebire de Răducu (17 ani), elev în clasa a XI-a la o Liceul Internațional de Informatică, Simona Anastasia Tănase este absolventă a Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanța și a intrat anul acesta la Facultatea de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii Ovidius din Constanța, cu media 8.69.

Bugetar cu limuzină de lux

image

Tatăl Simonei, Constantin Tănase, este comisar la Garda Financiară Constanța, iar din declarația sa de avere rezultă că este un bugetar obișnuit. El deține un teren la Năvodari, un apartament în Constanța și, spre deosebire de fiica sa care conduce un autoturism BMW X6, Constantin Tănase are doar un Cielo. La începutul lunii, el a suferit un accident de circulație în Mamaia, când a fost lovit de un șofer care a intrat pe contrasens în urma unei crize de epilepsie. Comisarul Tănase se afla atunci la volanul unui Audi A4, ce costă între 27.000 și 46.000 de euro.

Comisarul s-a oferit „să ajute"

Trei ore a durat intervenţia chirurgicală pentru salvarea piciorului victimei, dar pacientul a plecat în această dimineaţă la Spitalul Floreasca din București. Soţia lui Gheorghe Chioaru este hotărâtă să o acţioneze în judecată pe fata comisarului. Femeia este revoltată că şoferiţa de 18 ani se afla la volanul unui autoturism atât de puternic: „Nu vreau banii lor, vreau doar ca justiţia să îşi urmeze cursul. Nu dai unui copil de 18 ani o asemenea maşină, mai ales când are doar carnet de câteva luni!", a declarat Doina Chioaru, soția victimei.

De acum, urmează alte trei operaţii pentru refacerea completă a pacientului. „Ăsta este un chin. Eu sunt om activ, lucrez, am responsabilităţi. Asta nu se poate plăti. Eu nu vreau să primesc nimic. S-ar putea să încerce. Încă nu au încercat pentru că probabil ştiu cine sunt", spune Gheorghe Chioaru.

Sora sa, Lidia Valsamos, a precizat că tatăl fetei, comisarul Tănase, a fost la spital pe perioada intervenţiei chirurgicale la care a fost supusă victima fiicei sale. „Ne-a întrebat dacă avem nevoie de bani pentru operaţie, să ne ajute, dar l-am refuzat. I-am explicat că nu avem nevoie de banii lui", a spus Lidia Valsamos.

Gheorghe Chioaru afirmă că intenţia sa este să lase sistemul să îşi urmeze cursul. „Dacă ar fi să facem o paralelă cu respectarea legilor în România, înclusiv Constituţia, toate se încalcă. Articolul 40 din Constituţie spune clar că nimeni nu este mai presus de lege. Cu toate acestea, mor oameni pe capete în fiecare zi, iar vinovaţii nu plătesc", spune preşedintele CARP.

Dosar penal pentru vătămare din culpă

Poliția Rutieră Constanța i-a întocmit Simonei Anastasia Tănase dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. „Ancheta va stabili viteza cu care șoferița circula prin intersecția semaforizată. În funcție de numărul de zile de îngrijiri medicale ale victimei se va face și încadrarea juridică", a precizat comisarul Tudorel Dogaru, de la Poliția Rutieră Constanța. (A contribuit Mara Demir)

Şoferiţa din KIA, tânăra în maiou roz, este în stare de şoc


Citiţi şi: În urmă cu jumătate de oră / O femeie a fost lovită în plin de o maşină pe trecerea de pietoni în Focşani

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite