Constanţa: Spring Day 2010 în şcolile constănţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Primăvara europeană“ este o campanie anuală care se desfăşoară, anul acesta, între 22 martie şi 30 iunie, la care pot participa toate şcolile primare şi gimnaziale, precum şi liceele din Europa, cadrele didactice şi elevii implicându-se într-o gamă largă de activităţi, concursuri şi dezbateri.

Obiectivul campaniei este organizarea de activităţi prin intermediul cărora elevii să reflecteze la Europa şi să-şi exprime opiniile pe marginea acestui subiect. Şcolile participante pot organiza manifestări circumscrise campaniei, după care îşi pot împărtăşi experienţele pe site. Campania contribuie, de asemenea, la conceperea unor activităţi de învăţare creativă, care stimulează utilizarea tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor.

Anul acesta, campania este dedicată „cetăţeniei şi drepturilor fundamentale“ atrăgând atenţia elevilor asupra unor aspecte-cheie de natură economică, socială şi politică.

Campania „Primăvara europeană 2010“ se află la a opta ediţie, iar numărul de şcoli implicate a crescut de la an la an.

La Colegiul Nțional Mihai Eminescu Constanța, în cadrul campaniei, s-a desfăşurat în această săptămână o primă activitate: dezbaterea intitulată „Drepturile mele de cetățean european“.

„Elevii de clasele a IX și a X-a au dialogat pe marginea unor teme precum: constituirea Uniunii Europene, structurile acesteia și drepturi fundamentale în Uniunea Europeană. Tinerii noștri sunt conștienţi de faptul că sunt cetățeni ai Europei bucurându-se de toate drepturile și libertățile enunțate de cartă. Pot studia oriunde în Europa, prin programe precum Comenius, Leonardo da Vinci, Erasmus, sau, în viitor  vor avea dreptul de a alege sau de a fi ales în Parlamentul European implicându-se astfel, direct, la eliminarea sărăciei și a discriminării“, a declarat Mariana Neacșu, profesorul organizator.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite