Constanța: Sport extrem cu supraetajatele; crengile copacilor scot ochii turiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autobuzele etajate ale Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanţa sunt o atracţie pentru turişti pentru că pot vedea staţiunea de la înălţime; însă, drumul nu este lipsit de obstacole.

Un punct în plus pe traseul din acest sezon: au fost ridicate cablurile şi bannerele care loveau în cap călătorii. Însă, nu au fost toaletaţi copacii. Astfel, la intrarea în staţiunea Mamaia, de la Hotelul Malibu până la staţia de la Aqua Magic, crengile îi lovesc în plin pe cei care au ales plimbarea la etaj.
În plus, pentru că este o zonă necontrolată, mulţi călători profită de aerul liber şi fumează sau îşi aruncă nestingheriţi resturile menajere.

„Este o călătorie frumoasă, însă ţine de civilizaţia călătorilor. Există afişe de atenţionare pentru menţinerea curăţeniei, însă nu le vede nimeni“, spune o turistă care a ales să vadă staţiunea de la înălţime.

Ce facem în weekend pe litoral

Şi-au scurtat traseul

În acest sezon, criza a determinat regia să restrângă oferta pe care a făcut-o în anii trecuţi. Astfel, turul litoralului nu mai există, reprezentanţii regiei preferând să menţină numai cursele pentru Mamaia. Turiştii care vin la mare cu trenul pot lua etajatele de la gară pentru traseul Bulevardul Ferdinand - strada Mircea cel Bătrân - Bulevardul Mamaia. De la Pescărie, drumul continuă spre nordul staţiunii Mamaia.

„Plecarea se face la fiecare jumătate de oră, iar preţul unui bilet este de 3 lei şi poate fi cumpărat numai de la taxatoarea din autobuz“, a declarat Marius Brătulescu, purtătorul de cuvânt al RATC Constanţa.

Pe tot traseul însă taxatoarele rămân înţepenite la uşa autobuzului, fără însă a controla şi partea etajată, cea mai aglomerată.

Curse speciale, doar la cerere

Autobuzele etajate au fost puse în funcţiune în urmă cu trei ani şi au fost destinate tururilor speciale în zona istorică a oraşului Constanţa, dar şi spre sudul litoralului. Din cauza crizei, s-a renunţat la cursele lungi, fiind menţinute numai cele din oraş şi Mamaia. Cursele în aceste zone se fac doar la cerere, pentru grupuri organizate.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite