Constanţa: Spor de xerox pentru funcționarii publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
300 de angajaţi vor beneficia de acest spor
300 de angajaţi vor beneficia de acest spor

Primarul oraşului Tulcea, Constantin Hogea propune ca angajaţii din administraţia locală să primească un adaos de 12-15% la salariu drept „spor de xerox“.

Ideea edilului-şef tulcean vine la scurt timp după ce Guvernul a impus eliminarea sporurilor pentru bugetari ca măsură de austeritate.

Proiectul cu care primarul din Tulcea, Constantin Hogea, iese astăzi la rampă în şedinţa de Consiliu Local are şi o motivaţie: angajaţii instituţiei suferă mult din cauza radiaţiilor emise de aparatura din birouri.

Culmea, în viziunea primarului pedelist, angajaţii au de suferit chiar de pe urma maşinilor de multiplicare.

Xerox-ul „periculos“

Practic, prezenţa unui simplu xerox în sediul Primăriei le va aduce funcţionarilor bani frumoşi în plus la salariu, chiar retroactiv, deoarece proiectul, deşi va fi supus aprobării mâine, precizează că sporul se va acorda de la 1 ianuarie 2010.

De ce acest spor? „Pentru că legea permite“, motivează relaxat primarul Constantin Hogea.

„Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice stabileşte anumite sporuri. Sporul pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat, poate fi acordat personalului salarizat şi anume personalului din consilii, primării şi servicii publice din subordinea acestora“, se arată în motivarea edilului.

De acest spor, care va goli bugetul local de aproximativ 500.000 de lei anual, ar urma să beneficieze cei peste trei sute de funcţionari angajaţi în Primăria Tulcea şi care ar urma să le aducă câte 50 de lei de căciulă.

Citiţi mai multe în Adevărul de seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite