Constanţa: Spitalul de Urgenţă face restructurări şi schimbă şefii de secţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schema de personal a Spitalului Clinic Judeţean (SCJU) Constanţa se subţiază cu 213 persoane. Unitatea sanitară a reziliat contractele mai multor şefi de secţii şi a numit alţi medici pe posturi de conducere.

Peste 200 de angajaţi ai unităţii sanitare, din care cinci medici şi restul asistente şi infirmiere vor rămâne fără un loc de muncă de luna aceasta. Măsura a fost adoptată în urma deciziei Ministerului Sănătăţii de a reorganiza şi eficientiza structura unităţilor sanitare din întreaga ţară.

Pentru că pe anumite secţii există deficit acut de personal, conducerea spitalului a decis ca salariaţii care rămân să completeze lipsurile de pe alte secţii.

La ora actuală, unitatea are 53 de posturi de asistente medicale neocupate. Cele mai multe sunt la Neonatologie şi secţia de Terapie Intensivă. Şi la infirmiere există un deficit de 45 de persoane. Majoritatea posturilor sunt valabile la Neurologie- 13 locuri.

Demişi şi nu prea...

Pe lângă reducerea personalului medical, conducerea SCJU  a procedat şi la schimbarea şefilor de secţii. Deşi managerul spitalului a susţinut că niciun şef de secţie nu a ieşit bine la control, se pare că pe unele secţii au rămas şefi tot cei vechi.

Este vorba despre dr. Doina Catrinoiu- şef secţie Medicină Internă 1, dr. Dana Pleş- Oncologie, Chirugie Ortopedică Pediatrică- dr. Constantin Tica, Urologie- Felix Voinea, Dermato- Venerice- dr. Nicola Gheorghe şi lista ar putea continua.

Între timp, au fost numiţi pe funcţii de conducere dr. Cătălin Grasa, la secţia de Chirurgie Generală, dr. Victorian Păştilă la Obstetrică- Ginecologie, dr. Dănuţ Dincă la ORL etc.

Medici străini

„Niciunul dintre ei nu a depus la timp planul anual cu medicamente şi materiale sanitare, evaluarea personalului sau planul de pregătire profesională. De planul de servicii medicale pentru anul 2010 nici nu poate fi vorba. Ca urmare, a trebuit ca toate aceste documente să fie făcute de mine şi directorul economic, ori asta este o obligaţie asumată prin contractul lor de muncă“, a declarat managerul SCJU, dr. Dan Căpăţână.

Mai mult decât atât, în timp ce spitalul dă afară 213 persoane, conducerea unităţii spune că vor face schimb de experienţă cu medici din Bucureşti şi din străinătate. Spre exemplu, medicii de pe secţia de Chirurgie cardiovasculară vor lua lecţii de la un specialist din Anglia, care va opera curând la Constanţa şi va ajuta echipa de medici de aici.

Lista actualilor şefi de secţii:

1.    Secţia Medicină Internă 1- Doina Catrinoiu;

2.    Secţia Medicină Internă 2- Maria Şuţa;

3.    Secţia Oncologie- Dana Pleş;

4.    Secţia Cardiologie- Elvira Craiu;

5.    Secţia Chirurgie Generală- Cătălin Grasa;

6.    Secţia Chirurgie Ortopedică Pediatrică- Constantin Tica;

7.    Secţia Obstretrică- Ginecologie- Victorian Păştilă;

8.    Secţia Ortopedie- Vasile Lupescu;

9.    Secţia Pediatrie- Adriana Apostol;

10.    Secţia Urologie- Felix Voinea;

11.    Secţia ORL- Dănuţ Dincă;

12.    Secţia Psihiatrie- Diana Cârjaliu;

13.    Secţia Oftalmologie- Sanda Jurja;

14.    Secţia Dermato- Venerice- Nicola Gheorghe;

15.    Secţia Nefrologie- Liliana Tuţă;

16.    Secţia Neurologie- Anca Hâncu;

17.    Secţia Chirurgie Cardiovasculară- Marta Budu;

18.    Secţia Chirurgie Plastică- Cornelia Panchici;

19.    Secţia Neurochirurgie- Bogdan Davidescu;

20.    Secţia ATI- Victoria Bădărău;

21.    Secţia Neonatologie- Mirela Urucu.


















 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite