Constanţa: Spitalul Judeţean a intrat în criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) a rămas fără bani. La ora actuală, nu mai există medicamente şi materiale sanitare decât pentru asigurarea cazurilor foarte grave.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate trebuia să vireze spitalului o diferenţă de 23,5 milioane de lei aferentă serviciilor medicale pe luna aprilie. Pentru că aceşti bani nu au intrat încă în cont, conducerea s-a aflat în situaţia de a nu mai putea plăti decât salariile angajaţiilor şi utilităţile.

În plus, a declarat purtătorul de cuvânt al SCJU, dr. Florian Stoian, spitalul înregistrează un deficit de zece milioane de lei către Trezorerie pentru s-au aflat în imposibilitatea de a-şi plăti asigurările către stat.

„S-au anulat tichetele de masă pentru salariaţi, avem datorii de peste 200 de milioane către furnizorii de materiale sanitare, medicamente şi soluţii perfuzabile“, a mai spus dr. Stoian.

În prezent, stocurile de medicamente şi materiale sanitare sunt la limita de avarie. „Este posibil ca în scurt timp să ajungem în situaţia colegilor din ţară şi să nu mai avem nimic“, a încheiat medicul.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite