Constanţa: Spectacol - Lumina Învierii a venit de pe mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slujba a fost ţinută de un sobor de preoţi pe plaja Modern
Slujba a fost ţinută de un sobor de preoţi pe plaja Modern

Arhiepiscopul Tomisului  a adus lumânarea aprinsă cu foc de la Ierusalim cu o şalupă; slujba s-a oficiat la un altar special amenajat pe plaja Modern.

Mii de tineri au venit pe plaja Modern pentru a asista la slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului direct pe nisip. Familiştii au preferat să se retragă în bisericile de cartier din cauza faptului că accesul pe plajă s-a făcut anevoios. Plaja Modern nu a fost luminată, iar scările care fac legătura între partea peninsulară şi porţiunea de plajă a oraşului erau pline de gunoaie, arbuşti şi câini vagabonzi.

Cu mult înainte de începerea slujbei, plaja a fost invadată de maşini, deşi vineri Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a atenţionat că accesul autoturismelor pe nisip este interzis. Totodată, din cauza ploii, pe nisip s-a adunat apă, astfel că accesul până la locul special amenajat pentru oficierea slujbei a fost îngreunat.

Coadă la lumânări

Ca în fiecare an, Arhiepiscopia Tomisului a împărţit făclii pe plajă. Sute de oameni s-au înghesuit să prindă lumânările, deşi pe altar începuse slujba.

La miezul nopţii, Arhiepiscopul Tomisului şi-a făcut apariţia pe o şalupă. Lumina sfântă de la Ierusalim adusă credincioşilor cosntănţeni a fost purtată de un sobor de preoţi până la altarul improvizat. Din păcate, doar cei care au prins un loc cât mai aproape de scenă au putut auzi slujba. Sistemul audio montat pe plajă nu a făcut faţă în acest an.

Oamenii s-au grăbit să plece

Imediat după aprinderea luminilor, s-a creat o adevărată ambuscadă. Oamenii s-au grăbit să plece cu mult înainte ca Arhiepiscopul Tomisului să rostească tradiţionalul „Hristos a Înviat!“. Maşinile staţionate pe plajă au turat motoarele, acoperind cântecul tradiţional al Paştelui.

Puţini au rămas pe nisipul plajei Modern pentru a asista la continuarea slujbei. În scurt timp după miezul nopţii, zona peninsulară a fost blocată de maşini care se retrăgeau spre casă. Agenţii de circulaţie au făcut faţă cu greu traficului intens.    
 

Maşini parcate pe plajă
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite