Constanţa: Specii rare de fag la Luncaviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valea Fagilor este prima rezervaţie naturală din judeţul Tulcea ce respectă cerinţele Uniunii Europene în privinţa gestionării deşeurilor.

Membrii organizaţiei neguvernamentale „ Natura Zâmbeşte” şi a Primăriei Luncaviţa au inaugurat ieri  „Sistem de salubrizare şi gestionare a deşeurilor din Rezervaţia Naturală Valea Fagilor”, finanţarea proiectul creditat cu 5.000 de euro, fiind rezultatul unui concurs pe site-ul „Ţara lui Andrei”, motivaţiile programului şi votul iubitorilor de natură fiind decisive pentru acordarea unei şanse rezervaţiei naturale.

La acţiune au participat alături de gazde peste 100 de invitaţi, iubitori ai naturii care au încurajat într-un fel sau altul dorinţa luncăviţenilor de a păstra şi a reface aria naturală pe care o moştenesc, oficialităţi judeţene şi locale, specialişti în protecţia mediului şi foarte mulţi tineri.

„Numai datorită vouă prietenilor, primul concurs organizat de «Ţara lui Andrei» a fost câştigat, nu de asociaţia Natura Zâmbeşte, de Luncaviţa sau Tulcea, ci de mediul înconjurător ”, a declarat primarul comunei Luncaviţa, Ilie Ştefan.

Rezervaţia naturală Valea Fagilor din Luncaviţa dispune şi de un centru de informare dotat cu logistică modernă în măsură să prezinte cu imagini video cele mai atrăgătoare puncte ce pot fi vizitate în Munţii Măcinului şi traseele turistice de acces.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite