Constanţa: Sosesc delfinii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe data de 29 mai, pe aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa va ateriza o aeronavă tip Airbus 310F, care îi va debarca pe cei trei delfini ai Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Cei trei delfini - un mascul şi două femele, numiţi Ni-Ni, Pei-Pei şi Chen-Chen, provin din Republica Populară Chineză şi vor asigura spectacolele la Delfinariul Constanţa.

Special pentru noii locatari ai Complexului Muzeal de la Constanţa, cele două bazine au fost reabilitate. A fost alocat un buget de 70.000 de lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor din bazinul acoperit care are 600 de metri cubi (construit în 1984), şi pentru cel descoperit de 1.500 de metri cubi (construit în 1972).

image

În 2009, după 23 de ani în care a încântat mii de copii cu giumbuşlucurile şi acrobaţiile sale, delfinul Mark, de la Delfinariul din Constanţa, a murit din cauza unei hemoragii pulmonare. A urmat o perioadă în care spectacolele au fost suspendate, până când conducerea complexului a găsit o modalitate de a popula Delfinariul.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite