Constanţa: Sortiţi să fie împreună: Constantin şi Elena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii s-au cunoscut în urmă cu 17 ani şi formează un cuplu fericit cu doi copii. Astăzi, de ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, într-o familie din Constanţa este mare bucurie: ambii soţi îşi serbează onomastica.

Constantin şi Elena-Laura Tiron au un motiv în plus  de sărbătoare: în urmă cu opt zile le-a venit pe lume cel de-al doilea copil, un băieţel frumos şi sănătos pe care surioara lui de opt ani îl îngrijeşte ca o mamă.

Povestea unei zile de mai

„Eram în liceu când ne-am cunoscut, acum 17 ani. El m-a văzut pe stradă când veneam de la şcoală – eu eram în clasa a XI-a şi el în clasa a XII-a. Era la începutul lunii mai, chiar luna noastră, în care ne serbăm numele. Un prieten i-a promis că ne face cunoştinţă, dar… a uitat s-o facă“, zâmbeşte Elena-Laura, îmbujorându-se ca o adolescentă.

Ferm convins că prietenul i-a vorbit despre el, Constantin a abordat-o o zi mai târziu. Bineînţeles că lucrurile n-au mers aşa cum a sperat, dar gafa i-a prins bine. Pe ea a impresionat-o stilul lui romantic, copilăresc, uşor atipic masculin. Ea era obişnuită ca băieţii să o conducă până acasă - dar el nu o făcea: se despărţeau la jumătatea drumului.

„Mie îi plăcea sa fiu răsfăţată cu diverse prăjiturele şi mă trezeam că îmi aducea flori; când aşteptam flori, mă scotea la film ş.a.m.d. Ne întâlneam des, dar parcă nu ne mai săturam unul de celălalt. Exact ca o iubire de mai. Iar miresmele primăvăratece de atunci nu şi-au pierdut nici acum parfumul“, povesteşte Elena-Laura, privindu-şi nostalgică alesul, pe care îl alintă Cos.

Împăratul şi împărăteasa lui

Când au aflat de noul cuplu, cunoscuţii au fost foarte încântaţi – aveau dublu motiv de sărbătoare de Constantin şi Elena. Familiile au fost convinse că potrivirea de nume nu este întâmplătoare, iar cei doi sunt predestinaţi să fie împreună. Nunta lor a venit firesc, după ce au terminat amândoi facultatea, iar anul acesta, Constantin şi Elena serbează 13 ani de căsnicie.

„Chiar preotul la biserică a spus că e o mare binecuvântare faptul că uneşte în faţa Domnului pe împăratul Constantin cu împărăteasa Elena. Nu ştim cât a fost noroc sau cât a contat destinul, important este faptul că suntem împreună şi suntem o familie fericită şi împlinită“, spun ei la unison. Sărbătoarea de anul acesta este cea mai fericită pentru ei: îl au alături pe micuţul Eric, băieţelul lor de doar opt zile.

Cea mai emoţionată este surioara lui, Vanesa, de 8 ani şi 4 luni, elevă în clasa a doua la balet, la Colegiul de Arte Regina Maria. Fetiţa i-a pregătit cu grijă sosirea acasa, i-a cumpărat hăinuţele, i le-a aranjat cu atenţie de mamă în dulăpior, iar acum îl soarbe zi şi noapte din privire. „Nu se mai satură de el, il drăgăleşte continuu. Nici la şcoală n-ar mai merge de dorul lui“, râd fericiţii părinţi.

Constantin şi Elena explică şi de ce au ales copiilor nume cosmopolite: „Am zis că mai bine urmăm trendul alegerii numelor intercultural. Şi am vrut să fie doar un singur nume, ca să nu se încurce în mai multe“.

Împreună

Astăzi, de onomastica lor, tinerii vor serba cu toţi cei dragi. În familia lor sunt mai multe nume de  Constantin şi Elena, aşa încât nu pot să rateze sărbătorirea onomasticii cu rudele. Totuşi, pentru că este o zi atât de specială, Constantin şi Elena lui au un ritual al lor: o ieşire romantică la restaurant, continuată acasă cu dans şi şampanie. „Dacă ziua cade în week-end, obligatoriu mergem şi la discotecă să sărbătorim“, râd ei.

Citiţi mai multe în  !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite