Constanţa: Sorin Amzu, scenaristul pasionat de benzi desenate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mult se teme de mediocritate şi rutină, astfel că încearcă să se implice în cât mai multe activităţi artistice şi sociale. A fost pasionat dintotdeuna de comedie şi a încercat să exprime ceea ce simte prin benzile desenate pe care le crează sau prin textele scrise pentru spectacolele de stand-up.

Nu i-ar plăcea să transforme pasiunea pentru tot ceea ce este legat de umor într-o carieră. „Atunci când intervin şi banii, arta are întotdeuna de suferit“, crede Sorin.

Are trupă de stand-up comedy

În urmă cu doi ani a debutat în primul spectacol de stand-up comedy. „Eram la o reprezentaţie a trupei «Aristocraţii» şi după spectacol am vorbit cu ei. Prima mea apariţie pe scenă a fost în cadrul unei reprezentaţii de a lor“, îşi aminteşte Sorin. Alături de colegii săi Geo şi Luci a înfiinţat trupa de stand-up comedy, pe care au numit-o sarcastic Trupa Maneliştilor reformaţi de ziua a treia.

Concurent HBO

Ideea de a scrie un scenariu de film a pornit de la discuţie cu un prieten. „Ne gândeam noi că ar fi interesant să facă cineva un film despre viaţa noastră, exact cum este în realitate. Aşa că ne-am gândit să scriem chiar noi scenariul, iar la începutul anului viitor vom participa la un concursul de scenarii organizat de postul HBO“, spune tânărul.

Revista care costa minus un leu

Pentru că nu îi place rutina, s-a implicat în activităţi din cele mai diverse domenii. În liceu a fost pasionat de skateboarding, iar în timpul facultăţii a elaborat împreună cu o colegă revista care costa... minus un leu.

„În anul doi de facultate, am redactat o revistă în interiorul căreia se afla o bancnotă de 1 leu“, spune zâmbind Sorin. A participat la mai multe ateliere de publicitate şi creaţie, iar timp de aproape trei ani a fost voluntar în cadrul unei asociaţii studenţeşti.

O altă pasiune a tânărului este limba engleză. „În anii de studenţie traduceam manuale de jocuri, din limba engleză în română“, spune el. Pentru că îi place tot timpul să încerce lucruri noi, acum a început să studieze marketing-ul. „Am citit doisprezece cărţi de specialitate în aproape trei luni de zile. Mi se par foarte interesante“, a declarat tânărul. 

Degustare de bere

Sorin s-a gândit deja la o acţiune de marketing. „Aşa cum există degustări de vinuri, mi-ar plăcea să reuşesc să fac şi în Constanţa ceva asemănător. În ţară sunt organizate astfel de evenimente unde se degustă berea“, spune artistul.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite