Constanţa: Soluţii pentru cununii în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerul Stării Civile poate oficia căsătorii contra-cost în afara instituţiei. Din cauza tăierii sporurilor, ofiţerii Oficiului de Stare Civilă se declară disponibili pentru nunţi doar de miercuri până vineri, între orele 10.00 şi 15.30.

Salariaţii sunt decişi să se întoarcă la programul obişnuit când Guvernul le va plăti munca suplimentară. Steluţa Malancă (26 de ani) este angajată de trei ani pe postul de referent şi are un salariu de 450 de lei.

Citeşte şi:
Constanța: Starea Civilă refuză să mai oficieze cununii în weekend!

„Nu mă pot descurca cu aceşti bani. Mai greu îmi este să vin la muncă. Nu am bani de pachet, nu am bani pentru nimic", a mărturisit femeia. Ana Raluca Doca primeşte un salariu de 600 de lei. „Situaţia este de-a dreptul dramatică. Suntem absolvenţi de studii superioare. Ne este dragă această meserie, dar o să ajungem s-o practicăm ca un hobby până când nu se va mai putea", a adăugat angajata.

...şi totuşi

Care e soluţia? Pentru cei care vor să-şi ţină cununia civilă în ziua cununiei religioase, ofiţerii Stării Civile pot fi acum disponibili în timpul lor liber.

Oficierea căsătoriilor în alt cadru decât la Starea Civilă, pe strada Mihai Eminescu, nu ar fi o noutate pentru constănţeni. Este o modă să chemi, contra cost, ofiţerul de stare civilă să te cunune în cadrul ales de tine. Soluţia ar fi ca la mica înţelegere, cununia civilă să se desfăşoare tot în condiţiile dorite de tineri căsătoriţi.

„Deocamdată n-am hotărât nimic. O să mai întreb şi conducerea. Nu ştiu dacă vom oficia în timpul liber sau nu", a afirmat şeful Oficiului Stării Civile, Rodica Crăciun.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite