Constanţa: Sobor de preoţi în apărarea lui Teodosie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodosie, arhiepiscopul Tomisului
Teodosie, arhiepiscopul Tomisului

Preoţii i-au sărit în ajutor înaltului prelat la Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

 Emisiunea „Cuvânt Dobrogean“ a fost realizată joi pe marginea articolului „Teodosie a pângărit sângele Domnului“, apărut în ediţia din acea zi a ziarelor „Adevărul“ şi „Adevărul de Seară“, dar şi a altor emisiuni TV al căror subiect a fost arhiepiscopul Tomisului.

Subiectul articolului l-a constituit ferma de la Nazarcea, ce a intrat în proprietatea Arhipiscopiei Tomisului în anul 2002 şi care a ajuns într-o stare deplorabilă. Pentru ferma în suprafaţă de 350 de hectare, statul a oferit bani Arhiepiscopiei Tomisului pentru a o prelua,  cu condiţia unor investiţii. 

Reprezentanţii Bisericii au promis că vor ridica aici mai multe aşezăminte sociale, dar după opt ani nu au ridicat nimic, iar ce era s-a degradat.

Au dat vina pe justiţie

Invitaţii emisiunii moderate de preotul Eugen Tănăsescu au fost: părintele arhimandrit Mitu Cozma, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Tomisului; părintele Alin Constantin Boc, secretar eparhial şi reprezentant al Arhiepiscopiei în relaţia cu mass-media; preotul Nicolae Poalelungi, şef compartiment audit al Arhiepiscopiei Tomisului; părintele Ciprian Cojocaru, consilier juridic al instituţiei. Preoţii au căutat să ofere explicaţii cu privire la starea în care a ajuns ferma de la Nazarcea.

„În cazul terenurilor, le-am primit din 2002, dar din cauza corupţiei din justiţie nu ne-am putut folosi de ele. Judecătorul a predat activele şi pasivele fermei Nazarcea lichidatorului, inclusiv terenurile noastre. Abia din 2008 am reuşit să obţinem un titlu definitiv şi irevocabil. În tot acest timp, terenurile au fost folosite de lichidator“, a spus preotul Nicolae Poalelungi.

Investiţia, de la anul

„Hotărârile nedrepte, date de justiţie au făcut ca până în anul 2008, să nu putem să ne exercităm drepturile. În acest timp (...) terenurile agricole s-au degradat aproape în totalitate“, a adăugat şi preotul Alin Boc, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite