Constanţa: Situaţia drumurilor în sud-est la ora 14.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţ, la ora 14.00, mai erau tronsoane ale drumurilor judeţene pe care se circula în condiţii de iarnă, pe un singur sens de circulaţie; tronsoane pe care se formează frecvent dopuri de zăpadă de aproximativ 0,5 metri şi, ocazional, troiene.

Consiliul Judeţean informează că în afara localităţii, vântul bate cu viteze cuprinse între  45 - 65 km/h, iar pe alocuri cu rafale de peste 85 km/h.

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa acţionează cu  65 utilaje de deszăpezire cu personalul aferent şi cinci autofreze de zăpadă, pe toate drumurile judeţene la un interval de 40 - 50 de minute pentru a menţine circulaţia  autovehiculelor.

Drumarii din Buzău, repetenţi la deszăpezire

Drumul de legătură dintre Capitală şi Moldova a rămas închis astăzi din cauza lipsei utilajelor de deszăpezire concentrate pentru deszăpezirea DN 2 din judeţul Buzău. De la primele orele ale dimineţii utilajele din Ialomiţa au făcut pârtie şi au reuşit ca la ora 13.00 să cureţe trei dintre cele patru sensuri, pe o distanţă de 10 kilometri, între municipiul Urziceni şi localitatea Cotorca. „Am trecut cu maşina în judeţul Buzău şi, din păcate, am constatat că pe acolo nu trecuseră utilajele drumarilor. Pentru că se poate circula pe un singur sens am decis să nu permitem maşinilor, care vin dinspre Bucureşti, să intre într-o zonă unde sigur rămân în nămeţi“, a anunţat Viorel Ştefu, comandantul IPJ Ialomiţa.

Prefectul de Ialomiţa a scos o maşină din şanţ

Prefectul judeţului Călăraşi, Mădălin Teculescu, a avut astăzi şansa de a da o mână de ajutor unui şofer a cărui maşină derapase în şanţ. S-a întâmplat la jumătate de kilometru de comuna Jilavele, pe DN 3D, Urziceni - Albeşti. Omul a spus prefectului că se chinuia de două ore să găsească o modalitate de a-şi recupera maşina. Ajutorul a venit de la prefect, care a tractat autoturismul din şanţ. Petronel Tudor

Situaţia Traficului Rutier în judeţul Călăraşi

La ora 14.00, pe raza judeţului Călăraşi, circulaţia era întreruptă pe următoarele categorii de drumuri: DJ 303 între localităţile Fundulea şi Valea Argovei, DJ 402 între Fundulea şi Măriuţa, DJ 301 între Sohatu şi Gălbinaşi, DJ 403 Mânăstirea - Luica, DJ 313 Dorobanţu - Zimbru, DJ 411 Chirnogi - Radovanu, DJ 306 Călăraşi - Dragoş Vodă, DN 41 între Olteniţa şi Căscioarele, DN 31 Călăraşi - Olteniţa, DN 3 Călăraşi - Lehliu - Fundulea, DN 4 - Olteniţa - Bucureşti. În urma acţiunii echipajelor de poliţie rutieră s-a reuşit deblocarea autovehiculelor rămase înzăpezite pe DN 3, între localităţile Lehliu Gară şi Fundulea, însă rămâne în continuare închis circulaţiei rutiere DN 3 între Călăraşi şi Fundulea.

Deces din cauza frigului la Tulcea

Un bărbat din oraşul Isaccea, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit mort în casă din cauza frigului. Este vorba despre o persoană fără venituri, care locuia într-o casă fără uşi şi ferestre şi fără încălzire. „Avem probleme cu pacienţii care ar fi trebui să ajungă la Constanţa şi Bucureşti pentru tratamente în clinicile de specialitate. Drumurile sunt blocate sau greu accesibile şi nu putem risca să rămână maşinile blocate în câmp cu pacienţi cu tot“, doctorul Dumitru Vâlcu, şeful Serviciului de Ambulanţă Tulcea.

Drumuri blocate judeţul Tulcea

La orele prânzului drumurile Dăeni - Peceneaga, Casimcea - Beidaud şi Topolog - Ceamurlia de Sus erau blocate complet, iar pe alte şase drumuri circulaţia se desfăşura pe un singur fir. „Se circulă greu şi la ieşirea din municipiul Tulcea spre zona de deltă, spre Nufăru - Murighiol şi Sarinasuf - Dunăvăţu de Jos. Drumurile au vizibilitate redusă din cauza ninsorii şi a vântului puternic. Se acţionează cu utilaje şi material antiderapant“, a declarat prefectul judeţului Tulcea Vasile Gudu. Cristian Dogaru

Trafic reluat pe DN 2 în judeţul Ialomiţa

Începând cu ora 16.00, circulaţia rutieră a fost reluată pe DN2 Bucureşti - Urziceni - Buzău, în coloană, având antemergător un echipaj al Poliţiei. Coloanele de autovehicule vor fi preluate de către poliţiştii ialomiţeni şi conduse până la echipajele instituite la limitele cu judeţele Ilfov şi Buzău, unde vor fi aşteptate de acestea, pentru a-şi continua deplasarea.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite